hücre silinmesi için şifre

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Merhaba Arkadaşlar

Benim bir sorum olacak. Bir excel sayfasında girdiğim verileri kaydettikten 5 dk. sonra silmek için şifre istesin. Yani ilk 5 dakkika silmeye izin versin ama 5 dakkika geçtikten sonra hücredei veriyi silmek için şşifre sorsun. bu mümkün mü?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Ben bir örnek yaptım, umarım işinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Sayın Hamitcan

bu durumda hücreler zaten kilitli herhangi bir işlem yapılmıyor. hücreler kilitli olmasın çünü sürekli veri giriyorum.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Veri girmek istediğinizde korumayı kaldırmanız yeterli olacak, eğer tekrar kaydederseniz 5 dakika sonra hücreleri kilitleyecek.

Eğer daha farklı birşey istiyorsanız, elimden geldiğince çözmeye çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
ama bu durumda veriyi girmediğim hücrelerde kilitleniyor ve kendisi devreye girmiyor. benim istediğim sadece veri girilen hücreler kilitlensin ve veriyi silmek 5 dakkikadan sonra için şifre sorsun. bunu kasaya tuttuğum sayfada güvenlik açısından yapmak istiyorum.

X

xxrt

Misafir
Sayın demhatozcelik
Araçlar>>Çalışma Kitabını Paylaştır>Birden fazla kul...izin ver işaretleyin.

Çalışmanızda yapılan tüm değişiklikleri daha sonra kontrol etmek için,

Araçlar>>Değişiklikleri İzle>Değişiklikleri onayla/reddet kısmından yapabilirsiniz.
Tabii amacınız bu ise;
Kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Sayın xxxrt

çalışma sayfsı zaten paylaşıma açık. değişiklik yapıp keydettikten sonra değişiklikler görünüyor. ama açıp kapattıktan sonra görünmüyor. benim istediğim veriyi silmek için izin şifre istesin. daha önce veri silinmesin.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki dosyayı incelermisiniz.Süreyi kontrol edebilmeniz için 25 saniye olarak ayarladım.Dosya açtıktan sonra birşeyler yazın ve kaydedin 25 saniye bekleyin DELETE yada BACKSPACE tuşlarıyla hücreyi silmek istediğinizde şifre sorgusu ekrana gelecektir 3 kez yanlış girerseniz uygulama kapanacaktır. (Şifre=12345)

X

xxrt

Misafir
çalışma sayfsı zaten paylaşıma açık. değişiklik yapıp keydettikten sonra değişiklikler görünüyor. ama açıp kapattıktan sonra görünmüyor.
Bahsettiğim yönergeler ile açıp kapattıktan sonra değişiklikler izlenir..
Başka alternatifim bulunmamaktadır.
Kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Sayın COST CONTROL

tam istediğim gibi olmuş teşşekkür ediyorum.
yalnız benim yazmayı unuttuğum bir şey var sonradan farkettim. yazığım veriyi silemiyorum ama değiştirebiliyorum. 5 dakkikadan sonra veriyi silmek veya değiştirmek için şifre sorsun. bir başka sorun da kaydedip 25 saniye bekledikten sonra kilitliyor. ama yeni giridiğim verilerde anında kilitleniyor. 5 dakkika sonra kilit istememin sebebi veri girilirken yapılacak hataları düzeltmek için verdiğim süredir. denedim 25 saniye sonra şifre istiyor ama o anda girdiğim veriler içinde şifre istiyor. bu sorunu nasıl çözebiliriz? ve bunu sadece belirlediğim hücrelere uygulmam mümkün mü?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Selam

Daha önce gönderdiğiniz örnek 25 saniye sonra kilitleniyordu ama bu kilitlenmiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

İşlemi görebilmeniz açısından 10 sn. olarak ayarladım. Dosyayı açtıktan sonra birşeyler yazıp kaydet deyin kaydet dedikten sonra 10 sn. içinde işlem yapabilirsiniz 10 sn dolduğunda hangi tuşa basarsanız şifre soracaktır. Umarım istediğiniz bu şekildedir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Selam

Kilit istediğim gibi verilerde silme işlemi yapılmıyor ama değişiklik yapılıyor. birde veri girmediğim hücrelerde korumaya alınıyor. benim istediğim sadece dolu hücrelerin silmeye ve değişikliğe karşı kilitlenmesi

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Kilit prosedürü kaydet tuşuna bastığınızda tetiklenmektedir. Şuan için sadece rakamları kontrol altına alamadım. Oluşturmuş olduğum kodlama devreye girdiği anda sayfa üzerinde hiçbir hücreye veri girişine müsade etmiyor yani dolu veya boş hücre ayrımı yapmıyor. Kilit aktif olduğunda harflere basmayı denerseniz şifre sorgusu ekrana geliyor eğer siz sadece dolu hücreler için şifreleme istiyorsanız o zaman hücreleri koruma yöntemiyle çözüm üretilebilir belki.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Sayın COST CONTROL

İlginize teşekkürler

bu şekilde yinede açıklar çıkıyor. mesala F2 ye basıp silebiliyorum. en iyisi bunu yedekleme ile kontrol altına almak. daha önce yazmıştım ama net bir bilgi edinemedim. benim belirlediğim hücrelerdeki verileri başka bir sayfaya 2 dakikada bir yedek almak mümkün mü? ya da sizin önereceğiniz bir yöntem var mı?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Yedek almak istediğiniz hücreleri belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Ayrıca siz ısrarla zaman kontrolü istiyorsunuz fakat excel ile bunu yapabilmek için bildiğim kadarıyla zaman prosedürünü tetikleyici bir olay gerçekleşmesi gerekir. Mesela dosyayı kaydetmek istediğinizde bu yedekleme işlemi olabilir ama bir sonraki yedekleme işlemi için tekrar kaydet demelisinizki zaman prosedürü çalışsın. Yada bu işlemi bir butona atayarak 2 dakikada bir butona tıklayarak kendiniz yapabilirsiniz.

Dahada olmadı excelin yerleşik özelliklerinden otomatik kaydet seçeneğini ayarlamanız gerekir.

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Arkadaşlar merhaba,

örnek dosya görünmüyor.örnek dosya ekliyebilirmisiniz yada kodlarını yazarmısınız.

Saygılar,

E.ALAN