HÜCRE

Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Sayın Formdaşlar

1-Hücrede Gözüken Sayı Örmek 1 Rakamı Hücrede Görmek İstemiyorum.Fakat Değer Olarak Hücrede bulunması gerekiyor nasıl bir uygulama yapmam gerekiyor.
2-Hücreye Örnek 10 Adet Fatura var Her bir Faturayı hücreye girerken =1112,50+1500,40+6512,51 vs…Ben Bu hücreye girerken Hücreye direk girdiğimde (+) işaretini kullanmadan direk hücreye rakamı yazmak ve o hücrede Toplam almasını istiyorum.Bu hücreye uygaladığımız Fomül vs..koplayarak başka hücredede kullanmak istiyorum.
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sn ANTALYA 01
Aslında istedikleriniz küçük hilelerle yapabilirsiniz.
1. Görünmesini istemediğiniz hücrenin, yazı rengini hücre rengi ile aynı yapın. Yazı fontunu 1 yapın.
2. Toplamı aynı sayfada başka yerde yapın. Toplam görmek istediğiniz hücreye başvuru adresi verin.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu kodu sayfanın kod penceresine yapıştırın ve kodu çalıştırmak için ilgili hücreye çift tıklayın.

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
[A1].FormulaR1C1 = "="
End Sub
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
h

Kod Dediğiniz yer Visual Basic Teki WİEW Sayfanın altındaki Code Modülünemi yoksa Module yerinemi yazılcak biraz acemiyim bu konudaEğer doğru yerse yapıştırdım çalışmadı.
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
İçeriğini görmek istemediğiniz hücreleri ;;; şeklinde biçimlendirin.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İçeriğini görmek istemediğiniz hücreleri ;;; şeklinde biçimlendirin.
Değerli dostum Mehmet, yeni bir şey daha öğrendim. Teşekkür ederim çok güzel bir bilgi.
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Sayın Formdaşlar

Cevablar için teşekkür ederim.Kod Sayfasını buldum çalıştırdım fakat A1 Hücresine Direk = Yapıyor Faturalar Tek tek Giriliyor =120+140+150 Entere bastığımızda Toplamı Alıyor.410 Sonucu veriyor Fakat Ben Bu sonucun Üzerine(HÜCREYE)(Sayfadaki Herhangi Bir Hücreye Sadece A1 Hücresine değil) Bir Fatura girdiğimde Örnek;120 Daha Önceki Toplamın Üzerine(+)Tuşuna basmadan Direk 120 Rakamını Girdiğimde ;410+120=530 Sonucunu Hücreye Toplasın.Umarım anlatabilmişimdir
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Siz uzun yoldan hedefe ulaşmak istiyorsunuz. Rakamsal çalşmalarda acaba hangi tuş takımalarını kullanıyorsunuz? +(artı) işaretine basmak size çok mu? zor geliyor. Klavyenin sağında rakamsal tuşlarının yanı başında +(artı) işaretli tuş mevcut. Rakamsal çalışmalarda bu tuşu kullanmak hiç zor olmasa gerek. =(eşittir) işaretini de kullanmanıza gerek yoktur. +(artı) işaretine basılıp sayılar yazıldıktan sonra enterlendiği zaman, otomatik olarak, formülün başına =(eşittir) konulur. Bu tür işlemler için kodlara gerek bence.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu işlemi hangi sütunlar için istiyorsunuz ?
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
F

Heralde Ben Bu Formu Çok Beğendiğim için ve Exelimi geliştirdiğim için
her şeyin exelde olacağını sanıyorum.Ben Böyle birşeyi Herhangi bir hücrede Kullanmak istiyorum.Hücre Belli değil
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki dosyayı incelermisiniz.

Not: Dosya daha önce sitede verilmişti ama kimin eklediğini hatırlayamadım.
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
Sayın Cost

Süpersiniz Fakat Ben Bu işlemi Bazı Sütünlarda İstiyorum Mümkünmü ?

Örnek;c-d-e-j-k-l-m-n Sütünları içinde Olabilir mi ?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu işlemi hangi sütunlar için istiyorsunuz ?
Ben Böyle birşeyi Herhangi bir hücrede Kullanmak istiyorum.Hücre Belli değil
Sanırım yukarıdaki cümle size ait alınmayın fakat tam olarak ne istediğinizi belirtirseniz ona göre yardımcı olmaya çalışalım. :arkadas:

Eğer kodun sadece belirttiğiniz sütunlarda çalışmasını istiyorsanız;

Sayfanın kod bölümündeki ve modül1 deki aşağıdaki satırı bir sonraki ile değiştirin.

Kod:
    Set rng = Application.Intersect(Target, ActiveSheet.Range("A1:IV65536"))
Kod:
    Set rng = Application.Intersect(Target, ActiveSheet.Range("C:E", "J:N"))
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
GFFGF

Sayın Cost

Tamamdır Hallettim teşekkür ediyorum.Süpersiniz.
 
Üst