Merhabalar hazırlamış olduğum bir raporda sql den excele veri alıyorum, dosyada yaklaşık 100 ayrı rapor var ve hepsi ayrı ayrı makrolarla çalışıyor. bazı raporlarımda tarih sorgulaması verdirmek için bir user forma Rapor Başlangıç ve Bitiş Tarihlerini soran 2 textbox ve takvim denetimi ekledim. bu alana kadar sorun mevcut değil,
Benim yapmak istediğim ise her rapora ayrı bir takvim uygulaması yapmak istemiyorum, bu nedenle rapor filtresi olacak sayfalara korumalı bir şekilde bozulmasın diye denetimden sonra çalışacak makro adını yazıyorum, Acaba userformda denetim için verilen bilgilerin onaylanmasından sonra hücrede adı yazan makroyu nasıl çalıştırabilirim.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim r As Integer
Cells(1, 2) = Bas_Tarih.Value
Cells(1, 3) = Bit_Tarih.Value
Unload Me
calistir = Cells(1, 4) (Tetiklenecek Makro Adının Bulunduğu hücre)
Call calistir (Makronun çalışması gerekiyor)
End Sub
komutunu yazdım bir kaç denemede yaptım farklı şekillerde ama bir türlü müsbet sonuca ulaşamadım
Sanıyorum birde burada yapacağım yönlendirmeden dolayı tetiklenecek makroda eski makroyu durdurup devam edecek birşeyler yapmam gerekebilir.
bu konuda neler yapılabilir.
Saygılar,
Benim yapmak istediğim ise her rapora ayrı bir takvim uygulaması yapmak istemiyorum, bu nedenle rapor filtresi olacak sayfalara korumalı bir şekilde bozulmasın diye denetimden sonra çalışacak makro adını yazıyorum, Acaba userformda denetim için verilen bilgilerin onaylanmasından sonra hücrede adı yazan makroyu nasıl çalıştırabilirim.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim r As Integer
Cells(1, 2) = Bas_Tarih.Value
Cells(1, 3) = Bit_Tarih.Value
Unload Me
calistir = Cells(1, 4) (Tetiklenecek Makro Adının Bulunduğu hücre)
Call calistir (Makronun çalışması gerekiyor)
End Sub
komutunu yazdım bir kaç denemede yaptım farklı şekillerde ama bir türlü müsbet sonuca ulaşamadım
Sanıyorum birde burada yapacağım yönlendirmeden dolayı tetiklenecek makroda eski makroyu durdurup devam edecek birşeyler yapmam gerekebilir.
bu konuda neler yapılabilir.
Saygılar,