hücrede değer yerine formül görünüyor

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba

Ben excel 2003 ingilizce kullanıyorum. düşey ara formülünün ingilizcesinin vlookup olduğunu öğrendim ve =VLOOKUP(B3:B113;VFSODM0509tahs.csv!$C$23:$G$110;5;0) olarak formül girdim. Fakat hücrede değer yerine yazdığım formül çıkıyor. Format cells den formatı genel olarak ya da numara olarak değiştiriyorum fakat düzelme olmuyor. Ne yapmalıyım. Teşekkürler

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

Formatı değiştirdikten sonra hücre üzerinde F2 + Enter yapınız.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Dediğiniz olmasa, sanki bu formül çalışacak mı?

=VLOOKUP(B3:B113;VFSODM0509tahs.csv!$C$23:$G$110;5 ;0)

.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Sanırım sorunum çözülemeyecek. Yurttaş sanırım formülde hata olduğunu söylüyor. Yani yorumunda ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Teşekkürler

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sanırım sorunum çözülemeyecek. Yurttaş sanırım formülde hata olduğunu söylüyor. Yani yorumunda ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Teşekkürler
.

Formül yanlış.

VLOOKUP konusunda aşağıdaki linklerde belirtilen örnekleri inceleyin.

Lookup-vlookup-hlookup

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

Gelelim probleminize uzaktan teşhis koymak pek kolay olmuyor. Verilen yanıtlar, olsa, olsa mantığına dayanır.

Show Formulas işaretli olabilir. Bu işareti kaldırın.

Tools > Options >View > Formulas olabilir.

.

.

Excel Vers. ve Dili
Turkey
Formüller sekmesinde formülleri denetleme grubundan Formül göster sekmesi baslı kaldıysa hücrede sürekli formül gözükür.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Teşekkürler. Sorunun sebebini anladım. Üzerinde çalıştığım iki dosyadan birisini kayd etmemiş olmamdan kaynaklanıyormuş.

Excel Vers. ve Dili
2010 enterprise
arkadaşlar yardım lütfen..
excel tablomda kullanıcı veril listesinden bir metin seçiyor ve bu metni diğer bir sayfada göstermem gerek... ve fakat = yaptıgım halde formül görünüyor... hicreyi metin biçimlendirdiğim halde yine aynısı oluyor
offce 2013 64 version

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ingilizce
tüm datayı copy/paste value yöntemi ile başka workbook'a taşıyarak sorunu çözebiliyorsunuz. ben de aynı sorunu yaşadım bu şekilde düzeldi sadece.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
arkadaşlar yardım lütfen..
excel tablomda kullanıcı veril listesinden bir metin seçiyor ve bu metni diğer bir sayfada göstermem gerek... ve fakat = yaptıgım halde formül görünüyor... hicreyi metin biçimlendirdiğim halde yine aynısı oluyor
offce 2013 64 version
Bu olay hücreyi metin olarak biçimlendirmenizden kaynaklanıyor, hücre biçimini genel olarak ayarlayınız. Sonra hücre içine girip Enter'a basınız.