Başlıkta eksik oldu: Hücrede F2 ve + işaretine basmadan, yazılı rakamları toplamaya hazır hale getirme..
Sayın uzmanlarım. Elimde kağıda yazılı ürün kodları ve karşılığında miktarları olan liste var.
Ben bu miktarları, örnekteki excel dosyama, ürün kodlarının yazılı olduğu B sütununun karşılığına, yani A sütununa yazıyorum.
Örnek: A1 sütununa 25 yazdım.
Daha sonra tekrar A1 sütununa 11 rakamını da ilave etmem gerekiyor. Bu ilaveyi yapabilmem için A1 sütununa F2 ye basıp, 25 rakamının yanına +11 şeklinde yazmam gerekiyor. Bu sistemle çalışıyorum.
Rakamların toplanmasını istemiyorum. tam olarak 25+11 şeklinde yazması gerekiyor. Çünkü daha sonra yazdığım rakamların kontrolünü yapıyorum ve toplama işlemlerini en son yapıyorum.
İstediğim şudur:
Örnek A1 sütununa 25 yazdım.
Aradan zaman geçti, tekrar A1 sütununa 11 rakamını ilave etmem gerekti.
Hiç F2 ye basmaya gerek kalmadan, direkt olarak A1 in üzerine 11 yazdığımda 25+11 olarak görünmesini sağlayacak makro yazılabilirmi?
Yani her seferinde F2 düğmesine basmaktan, ve + işaretine basmaktan kazandıracak..
Rakamlar otomatik toplanmayacak. Başında = işareti vs. gelmeyecek.
A1 e 25 yazacağım.
daha sonra A1 e 11 yazacağım
25+11 olarak görünecek.
Daha sonra yine A1 e (misal) 42 yazacağım
25+11+42 olarak görünecek A1 hücresi.
Hepsi bu..
Bunun kodu makrosu vs. oluşturulabilir mi?
Saygılarımla
(Otomatik toplanmasını istemememin sebebi: Rakamlar açık olarak görünecek ki elimdeki kağıtla kontrol yapabileyim. Daha sonra nasıl olsa kolayca toplarım.)
Sayın uzmanlarım. Elimde kağıda yazılı ürün kodları ve karşılığında miktarları olan liste var.
Ben bu miktarları, örnekteki excel dosyama, ürün kodlarının yazılı olduğu B sütununun karşılığına, yani A sütununa yazıyorum.
Örnek: A1 sütununa 25 yazdım.
Daha sonra tekrar A1 sütununa 11 rakamını da ilave etmem gerekiyor. Bu ilaveyi yapabilmem için A1 sütununa F2 ye basıp, 25 rakamının yanına +11 şeklinde yazmam gerekiyor. Bu sistemle çalışıyorum.
Rakamların toplanmasını istemiyorum. tam olarak 25+11 şeklinde yazması gerekiyor. Çünkü daha sonra yazdığım rakamların kontrolünü yapıyorum ve toplama işlemlerini en son yapıyorum.
İstediğim şudur:
Örnek A1 sütununa 25 yazdım.
Aradan zaman geçti, tekrar A1 sütununa 11 rakamını ilave etmem gerekti.
Hiç F2 ye basmaya gerek kalmadan, direkt olarak A1 in üzerine 11 yazdığımda 25+11 olarak görünmesini sağlayacak makro yazılabilirmi?
Yani her seferinde F2 düğmesine basmaktan, ve + işaretine basmaktan kazandıracak..
Rakamlar otomatik toplanmayacak. Başında = işareti vs. gelmeyecek.
A1 e 25 yazacağım.
daha sonra A1 e 11 yazacağım
25+11 olarak görünecek.
Daha sonra yine A1 e (misal) 42 yazacağım
25+11+42 olarak görünecek A1 hücresi.
Hepsi bu..
Bunun kodu makrosu vs. oluşturulabilir mi?
Saygılarımla
(Otomatik toplanmasını istemememin sebebi: Rakamlar açık olarak görünecek ki elimdeki kağıtla kontrol yapabileyim. Daha sonra nasıl olsa kolayca toplarım.)
Ekli dosyalar
-
20 KB Görüntüleme: 12
Son düzenleme: