Hücredeki değer kadar devamında dolgu renkli hücre oluşturmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba, öncelikler başlığı yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın..

resimde görüldüğü üzere A1, A2, A3 .. hücresindeki değerin 450 bölündükten sonra çıkan sonuç kadar devamında otomatik sıralı şekilde dolgu renkli hücre gözükmesi gerekiyor. bunu fonksiyonlar ile yapamadım, yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler

B1, B2, B3 ... gözükmemesi gerekli

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. C1 hücresindeki koşullu biçimlendirmeyi inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
çok saol kardeş, tam dediğim gibi ama hazıra alışmasam da biraz açıklıyabilsen mümkün mü??

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Mesajımda da belirttiğim gibi örnek dosyayı koşullu biçimlendirme kullanarak hazırladım. B1 hücresinde oluşan sayısal değeri kullanarak C1 hücresinden itibaren aynı değer kadar hücreyi sarı renkle renklendirdim.

C1 hücresindeki koşullu biçimlendirme formülü;
Kod:
=EĞER(SÜTUN(A$1)<=$B1;1;0)
Formül içinde geçen SÜTUN(A$1) ifadesi ile 1 değerini elde ettim. Çünkü C1 hücresi aslında benim koşulumun başlangıç hücresi olduğu için ve burada 1 değerine ulaşmam gerektiğinden dolayı bu formülü kullandım. Daha sonra elde ettiğim değerin B1 hücresindeki değerden küçük yada eşit olma durumunu sorgulayarak bir koşul sağladım. Koşul sonucu olumlu yönde ise biçimlendirme uygulanan hücre renklensin dedim.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linki inceleyin.

Koşullu Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
çok saol kardeş, oturdu hersey.. süpersin valla nasıl sevaba girdiğini anlatamam..