Hücredeki Değere Göre Sayfadan Veri Alma

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba

Biraz araştırma yaptım fakat soruma uygun bir konu bulamadığım için yeni bir konu açmak istedim.
Excel de A sütununda yukarıdan aşağı firma isimleri var ve her bir firmanın da ayrı ayrı sayfası var. A sütununa eklenen her bir firma için makro ile yeni sayfa açtırabiliyorum.
İkinci bir makro ile A sütununda gözüken firma isimlerine karşılık B sütununa yani yanına ilgili sayfadaki B1 hücresini getirmek istiyorum.

Birçok yol denedim fakat yapamadım, yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Örnek dosyanız olsa daha iyi olurdu. Dosya yapısını bilmeden biraz zor.
Aşağıdaki kodu örnek dosyada dener misiniz?
Kod:
Sub Getir_B1()
    For i = 2 To Sheets.Count
        Cells(i, 2) = Sheets(i).Cells(1, 2)
    Next
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Alternat8f olarak DOLAYLI fonksiyonu kullanılabilir.

Verilerinizin A2 hücresinden başladığını varsaydım. B2 hucresine aşağıdaki formülü uygulayınız.

=DOLAYLI("'"&A2&"'!B1")

Excel Vers. ve Dili
2010
Hızlı dönüş için teşekkür ederim, Altın Üyelik i tamamlayamadım henüz dosya gönderemiyorum kusura bakmayın. Dolaylı formülü işime yaramıyor çünkü veri alması gereken satır her seferinde değişebiliyor.
A sütununda hem karakter hem de sayılardan oluşabilen parça kodları var ve her bir parça kodu için parça kodu ile açılmış excel sayfası var. Buraya kadar kendi makro ile yapabildim. Her bir parçanın sayfasında, hesaplanan maliyeti özet sayfada B sütununa getirmek istiyorum. Buradaki en büyük handikap sayfalarda hesaplanan maliyetlerin farklı satır ya da sütunda bulunabilmesi. Bize yol gösterecek tek şey Maliyet başlığının hemen yanına bulunacak olması.
Umarım anlatabilmişimdir.