Hücredeki degere göre verileri baska bir sutuna yazdirmak

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Arkadaslar
Sirketin arabasini hem firma icin hemde özel olarak kullaniyorum. Kullandigim kilometrenin hangisinin sirket icin hangisinin özel oldufunu sirketime aciklayabilmem lazim. Asagidaki düsüncemi hangi formül ile gerceklestirebilirim.

Arkadaslar Baslangic kilometresi sütun "D" de, bitis kilometresde "E" sütununda, ikisinin arasindaki farkida "F" yazdirdim (E-D=F).

Ben „C“ Sütununa sirket yazinca, „F“ sütunundaki verilerin „G“ stununa yazilmasini istiyorum.
Veya
Ben „C“ Sütununa özel yazinca, „F“ sütunundaki verilerin „H“ stununa yazilmasini istiyorum.
Bu nasil yapilabilir.

Saygilarimla
kaleci

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba
Aşağıdaki gibi olabilir
"F" sütununa
Kod:
=WENN(C1="sirket";F1;"")
"H" sütununa
Kod:
 =WENN(C1="özel";F1;"")

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayın Plint,
çok teşekkür ederim tam da istediğim gibi, ellerine sağlik.

Sayın Plint,
küçük bir sorundaha var, onada bir göz atarsanız menmun olurum.
„F“ sütununda şu formül var (E-D=F) . „F20“ hücresindeki rakamları şu formülle =SUMME(F1:F4) toplama işlemi yaptırdığımda doğru hesap yapmıyor, acaba formülden dolayı mı? „F1:F4“ sütunun içindeki veriler şöyle

F1 18
F2 17
F3 4
F4 17

F20 toplama sonucu 55 olması gerekirken, sonuç olarak bana 21 veriyor. F20 nin doğru olarak toplama işlemini yapabilmesi için formülde bir değişiklik yapılması lazım ama nasıl?

Saygılarımla
kaleci

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
formülle =SUMME(F1:F4) toplama işlemi yaptırdığımda doğru hesap yapmıyor, acaba formülden dolayı mı? „F1:F4“ sütunun içindeki
Merhaba
Kullandığınız formül yukarıdaki gibi ise hata olmaması gerek
":" yerine ";" olsa dediğiniz gibi hücreleri seçerek toplayacaktır,

"Seçenekler/hesaplama/otomatik" olmalı
Dosyanızın örneğini ekleyip link verirseniz; www.dosya.tc