hücredeki metin ismi ile yeni bir excel dosyası oluşturma makrosu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba arkadaşlar.

ben müşteriler.xls adlı bir excel dosyası içerisindeki müşteri listesinde bulunan her bir müşterinin isminin yazılı olduğu hücrelerde bir makro çalıştırarak o isim ile yeni bir boş excel dosyası oluşturmasını istiyorum. (yeni oluşturacağı dosya da müşteri listesi ile aynı klasör içerisinde olacak şekilde.. )

- bu işlemi tüm listeyi seçip tek bir seferde yapmak istemiyorum. her seferinde müşteri listesine ara ara yeni müşteriler ekledikçe her bir yeni müşteri ismine tıklayıp makroyu çalıştırıp o isimle yeni bir dosya oluşturacağım.-

Bu makroyu nasıl yapabilirim, denedim ama yapamadım hata veriyor. yardımcı olabilirmisiniz?

teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Müşterilerin bulunduğu sayfanın kod bölümüne yapıştırınız.
Müşteri isimleri A kolonunda var sayılmıştır. Değiştirmek içi A1:A10000 i değiştiriniz.

Her müşteri ismini çift tıkladığınızda aynı klasörde müşteri ismi ile dosyalar oluşacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim aktifkitap As Workbook
    If Intersect(Target, Range("A1:A10000")) Is Nothing Then Exit Sub
    musteriadi = Target.Value
    Set aktifkitap = ActiveWorkbook
    Workbooks.Add
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=aktifkitap.Path & "\" & musteriadi & ".xlsx"
    ActiveWorkbook.Close savechanges:=False
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
vakit ayırıp yazdığınız cevap için teşekkür ederim. şimdi deneyeceğim. saygılar..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Müşteri isimleri A kolonunda var sayılmıştır. Değiştirmek içi A1:A10000 i değiştiriniz.

Her müşteri ismini çift tıkladığınızda aynı klasörde müşteri ismi ile dosyalar oluşacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Workbooks.Add
End Sub

kod çalıştı ve işimi görüyor tekrar teşekkür ederim. birde unuttuğum birşey olmuş şimdi farkettim; bu müşteri listesindeki her bir satıra aynı anda oluşturduğumuz dosyalar için linkte eklememiz mümkün mü acaba?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
En alt satıra End Sub dan önce aşağıdaki satırı ekleyin.
Kod:
  ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:=musteriadi & ".xlsx"

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
En alt satıra End Sub dan önce aşağıdaki satırı ekleyin.
Kod:
  ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:=musteriadi & ".xlsx"
hocam yardımlarınız için teşekkürler. kodları kullanarak dosyayı oluşturdum. umarım aynı konuda bilgi arayan farklı kişilere de faydası dokunur. sağolun. saygılar..

berkayDmn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 365 türkce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-09-2025

Kod:
    Workbooks.Add
End Sub
Merhaba;
Bu işlemi var olan bir excel dosyasını kopyalayıp, adını gireceğim bilgilere göre değiştirip kayıt eden bir kodu mevcutmudur ?

Çok zahmetli bir iş biliyorum ama çıkamadım işin içinden