HÜCREDEKİ VERİNİN BİR KISMINI SİLMEK

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar.
Hücrelede doğtum tarihleri örnek olarak: 12/01/1980 olarak girilmiş. Tüm hücrelerden sadece yılı kalacak şekilde gün ve ayın olduğu verileri nasıl silebiliriz?
Teşekkürler.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Doğum tarihlerinin bulunduğu sütunu seçip "hücre biçimlendirmeyi" açın "isteğe uyarlanmış" seçip "tür" kısmına "yyyy" yazın. Tamamı tılatın.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Merhaba
Tarihler metin biçimli değilse, Tarihlerin yazılı olduğu alanı seçin, Sağ tık yapın, Hücreleri biçimlendir => isteğe uyarlanmış =>Tür kutusuna yyyy yazıp enter deyin sanırım istediğiniz olur.
Not. Sayın dalgalikur cevabı daha önce vermiş teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Aynı cevaplar verilmiş bende aynı anda aynı cevabı yazmışım o zaman farklı bir yöntem söyleyeyim. bir yan sütuna aşağıdaki formülü yazıp çekerseniz o sütunda yılları görüntülersiniz. (verilerin A1 hücresinden başladığını varsayıyorum)

=YEAR(A1)
veya
=YIL(A1)

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Tarihler metin biçimli değilse, Tarihlerin yazılı olduğu alanı seçin, Sağ tık yapın, Hücreleri biçimlendir => isteğe uyarlanmış =>Tür kutusuna yyyy yazıp enter deyin sanırım istediğiniz olur.
Not. Sayın dalgalikur cevabı daha önce vermiş teşekkür ederim.
Malesef bu yöntemle olmadı.
İlginize teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Aynı cevaplar verilmiş bende aynı anda aynı cevabı yazmışım o zaman farklı bir yöntem söyleyeyim. bir yan sütuna aşağıdaki formülü yazıp çekerseniz o sütunda yılları görüntülersiniz. (verilerin A1 hücresinden başladığını varsayıyorum)

=YEAR(A1)
veya
=YIL(A1)
Bu yöntem ile oldu. Çok teşekkürler.