Hücreler arası toplama ve gösterimi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba arkadaşlar,

Programımda tarihlerin karşısında toplamlar bulunmaktadır. ben userform üzerindeki iki tarih yazıp bunlar arasındaki toplamı yine userform üzerinde görmek istiyorum. Bunu tamamen makro ile nasıl yapabilirim acaba ?
Dosya ektedir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Form'a bir textbox daha ekledim ve şunu yaptım ama olmadı yine ya. Çok zor olmadığını tahmin ediyorum ama olmuyor ufak bir hata mı yapıyorum anlamadım ama..

Private Sub CommandButton1_Click()

On Error Resume Next
Dim i, x, y, t As Integer

For i = 29 To 1580
For j = 29 To 1580

If TextBox1.Value = Range("A" & i).Value Then
If TextBox2.Value = Range("A" & j).Value Then
x = Range("N" & i)
y = Range("N" & j)
t = Sum("x:y")
TextBox3.Value = t

End If
End If

Next
Next

End Sub
Tarih girmek için illa textbox şart değil. Eğer calendar ile yapılıyorsa o da tercih edilebilir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Ya arkadaşlar varya o kadar basit birşey aslında ama şu iki hücre arası toplamayı bir türlü beceremedim ya.
R1C1 ile de denedim olmuyor.

textbox3.Value=sum("R"i"C16":"R"$j"C16") yazıyorum olmuyor
tırnakları atıyorum yine olmuyor.

sum(range("N"&iİ:"N"&j)) yapıyorum yine olmuyor, olmuyor
Hep "compile error, expected : list separator or) "hatası veriyor.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Varya koca program yaptık. Ben o kadar zor şeyin arasında bu kadar zorlandıiğım birşey hatırlamıyorum. Tam 5 saattir topu topu 2-3 satır işgal edecek bir yer için kafayı yiyeceğim.
Excel de makro kaydederek de deniyorum. orada kendi kaydettiğinde hata vermiyor. Ben onu kopyala yapıştır yapınca hata veriyor.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş yok mu ya? En azından bu konuyu nasıl aratabileceğimi söyleseniz. toplama diyorum, hücreler arası diyorum istediğim sonucu bulamıyorum.