Hücrelere formül yazarken değişken range seçmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 tr, Excel 2007 en
Herkese merhaba ve iyi çalışmalar,
Örnek olarak şunun gibi bir formül yazmak istiyorum:
A10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(A1:A7);1)
B10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(B1:B6);1)
C10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(C1:C5);1)
D10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(D1:D6);1)
.......................
yazdığım formülün içindeki range'lere dikkat ederseniz A,B,C...... diye giderken Satırları belirleyen indeks 7,6,5,4, diye gidiyor.
R1C1 formül sistemini kullanamıyorum çünkü başka bir durumda formülü yazdıracağım yer ve formülde kullanacağım range uzunluğu değişken.
Acaba R1C1 formüllerinde
Örnek olarak şu formülde: ActiveCell.FormulaR1C1 = "=SUM(R[-11]C:R[-4]C)"
-11 ve -4 rakamlarını parametrik olarak verebilirmiyim. Vermeyi denedim ama malesef olmadı.
Kısacası Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(A1:A7);1) gibi bir formül yazdırırken (A1:A7) bölümünü parametrik yapabiliyor muyum?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 tr, Excel 2007 en
Tekrar Merhaba Ekli dosyada soruma ilişkin dosyayı bulabilirsiniz. Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyada 1.durum sheetinde gri renkli bölüme (A10 hücresinden başlayarak A10'da yazan formülü) formül bir komuta ihtiyacım var.
Cells(i,j).FormulaR1C1=..... kullanamıyorum çünkü 2. durumda da göreceğiniz gibi bu sefer hem formülü yazacağım yer değişmekte hemde formüle konu alanın boyutu değişmekte. Sağa doğru ilerledikçe range'in boyutu aşağıdan bir adet kısalmakta.

Örnek olarak şunun gibi bir formül yazmak istiyorum:

A10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(A1:A7);1)
B10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(B1:B6);1)
C10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(C1:C5);1)
D10 Hücresine: Cells(i,j).Formula = " =(index(linest(D1:D6);1)
.......................
yazdığım formülün içindeki range'lere dikkat ederseniz A,B,C...... diye giderken Satırları belirleyen indeks 7,6,5,4, diye gidiyor.
R1C1 formül sistemini kullanamıyorum çünkü 2. durumda göreceğiniz gibi formülü yazacağım yer ve range uzunluğu değişken.
Acaba R1C1 formüllerinde
Örnek olarak şu formülde: ActiveCell.FormulaR1C1 = "=SUM(R[-11]C:R[-4]C)"
-11 ve -4 rakamlarını parametrik olarak verebilirmiyim. Vermeyi denedim ama malesef olmadı.
Kısacası benim sanırım formülün içindeki alanı parametrik olarak tanımlamam gerekiyor.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar