hücreleri ayristirma..?

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2003 türkçe
sürüm: 11.0
derleme:8169
arkadaslar uye listesi olusturmada yardiminiza ihtiyacim var.
uyelerin odeme yaptiklari aylari ilgili hucreye atama hakkinda bilginiz varmi..
ornegin bir uye 12 ay boyunca nakit olarak ve banka havalesi araciligi ile farkli yontemlerle aidat odemesi yapiyor.. bunlari nasil ayri bi hucrede ayristirir toplariz.. ornek sayfa ekte...
tesekkurler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
arkadaslar uye listesi olusturmada yardiminiza ihtiyacim var.
uyelerin odeme yaptiklari aylari ilgili hucreye atama hakkinda bilginiz varmi..
ornegin bir uye 12 ay boyunca nakit olarak ve banka havalesi araciligi ile farkli yontemlerle aidat odemesi yapiyor.. bunlari nasil ayri bi hucrede ayristirir toplariz.. ornek sayfa ekte...
tesekkurler..
Dosyanız ekte, tablo örnek olduğu için kodları kendi tablonuza göre uyarlamanız gerekecek.
Kod:
Private Sub Worksheet_Calculate()
For Each a In Range("C4:N18")
If a.Interior.ColorIndex = 6 Then banka = banka + a.Value
If a.Interior.ColorIndex = 8 Then kasa = kasa + a.Value
Next
Range("C20") = banka
Range("H20") = kasa
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tesekkurler hocam.
yalniz size diger bi sorum bu gecmis yil icin. ben bu yilin listesini hazirlarken yani 2009 u
ay ay her ay rakam girisi yapcam. budurumda bu vermis oldugunuz komut satirlari otomatik olarak girisin bankadan mi yoksa elden mi odendigini taniyip ilgili hucreyi toplayacakmi.. ornegin mart ayinda kim nasil odeyecek bilmiyorum.
bilmiyorum anlatabildimmi biraz karisik oldu sanirim ama..

Excel Vers. ve Dili
cunku ben ahmet ari isimli sahsin odeme yapmamis oldugu aylari karisik olarak banka ve kasa girisi verdim nasil odeyecegimi bilmedigim icin toplami etkilemedi.. ornegin ahmet ari marta kadar odemis ben nisan mayisi elden haziran temmuzu bankadan diger aylari yine elden odemis olarak girdim ama kasa ve banka toplam hucresinde bi degisiklik olmadi.. umarim daha iyi anlatmisimdir..

Excel Vers. ve Dili
pardon hocam tamam calisiyor..
ben yanlis isleme yapmisim.. renklerin de otomatik olarak atayacagini dusunmustum ben.. tamam renkleri duzeltince calisti.. tesekkurler..
emeginize saglik..

Excel Vers. ve Dili
peki hocam.. benim direkt bankadan veya kasadan diye secebileceğim bi komut durumu söz konusumu??

Excel Vers. ve Dili
emegine saglik hocam cok guzel calisiyor
ama tek sorun. banka veya kasayi yanlis tikladigimda duzelteme adina tekrar tiklayinca toplam deger hucreleri otomatik degismiyor.. o renk icinde tekrar o rakami silip yazinca atama yapiyor.. banka veya kasa butonunu tikladigimiz anda alttaki toplam degerlerin degisme olasiligi varmi..
kusura bakmayin sizide gecenin bi vakti yoruyoruz.. ilgi ve alakaniza tesekkurler.. eger olmuyorsa siler yazariz sorun olmaz o kadarida sanirim..
tekrar tesekkurler..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
emegine saglik hocam cok guzel calisiyor
ama tek sorun. banka veya kasayi yanlis tikladigimda duzelteme adina tekrar tiklayinca toplam deger hucreleri otomatik degismiyor.. o renk icinde tekrar o rakami silip yazinca atama yapiyor.. banka veya kasa butonunu tikladigimiz anda alttaki toplam degerlerin degisme olasiligi varmi..
kusura bakmayin sizide gecenin bi vakti yoruyoruz.. ilgi ve alakaniza tesekkurler.. eger olmuyorsa siler yazariz sorun olmaz o kadarida sanirim..
tekrar tesekkurler..
7.Mesajdaki dosyayı güncelledim.