hücreleri bağlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010, Türkçe
Merhaba
Benim tablomda ürünlerim onların çapları ve fiyatları var. Ben bir sistem oluşturmak istiyorum sayfa 4 de önce ürünleri seçeyim ona bağlı olarak diğer hücrede ürünlerin çaplarını seçebileyim diğer hücrede de o ürünün fiyatı çıksın. birkaç tane ürün seçebileyim ve fiyat toplamı alabileceğim bi sistem olsun. ben combobox kullanmayı düşündüm comboboxdan daha iyi bir öneriniz varmı
şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Muhtemelen ben yapamam ancak dosyanızda gördüğüm kadarıyla aynı ürünün aynı çapından 2'şer tane var. Bunlar birbirinden nasıl ayrılacak?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
örnek çözüm için eki inceleyiniz...
kolay gelsin..

Not :
1 - Aynı parçaya ait Aynı Çapta , fakat farklı fiyatlarda olanlarda, daha pahalı olanın çapına * ilavesi yapıldı. (Örneğin Rakor - Çap 20 - fiyat 1,60 ve Rakor - Çap 20* - fiyat 2,20)
2 - Veri doğrulamanın çalışması için Listenin sıralı liste olması gerekmekte. O nedenle de Makro ile Sıralama eklendi.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
bir de bu örneğe bakın...
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2010, Türkçe
yardımınız için teşekkür ederim
iyi çalışmalar

aerten

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 TR
Excel 365 TR
15-02-2027
Sayın Sakman26,

ikinci çözümünüzde "S3" çalışma sayfasında, "Redüksiyon" malzeme grubunda, E sütununa alınan Çap verisi "40-25" ve benzeri şekillerde gösterildiğinden #Değer hatası vermekte. Sanırım Çap verisini metin biçimli almakta ya da başka bu tür veri yoksa Eğerhata gibi bir yöntemle kolay çözüme gidilmekte yarar olacaktır.

Redüksiyon & 110-63 = 1,7
Redüksiyon & 40-25 = 0,24

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
Haklısınız Sn. aerten. Çap denilince hep sayı olarak düşündüm. Bazı metinler de gözden kaçmış bende. Çap kolonunda 1 çarpanlarını kaldırarak dosyayı kendi mesajında güncelledim. Ama Fiyat kolonunda da olan 1 çarpanlarını bıraktım.

Bu vesile ile bir başka tip örneği de ekliyorum. (Farklı fikir vermek amacıyla)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2010, Türkçe
selam,
Haklısınız Sn. aerten. Çap denilince hep sayı olarak düşündüm. Bazı metinler de gözden kaçmış bende. Çap kolonunda 1 çarpanlarını kaldırarak dosyayı kendi mesajında güncelledim. Ama Fiyat kolonunda da olan 1 çarpanlarını bıraktım.

Bu vesile ile bir başka tip örneği de ekliyorum. (Farklı fikir vermek amacıyla)
Bu örnek içinde teşekkür ederiz ancak aynı Rakordan yada Dirsekten birkaç tane kullandığımızda oluşan listede toplam fiyatı görmek istiyoruz. Örnek olarak 50'lik Rakordan 3 adet kullanacağım montajda gibi.

Şimdiden Teşekkür ederiz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
sanıyorum yapılmak istenilen böyle bir şey...
son gönderilen ek te kullanılacak adetlere ait kolon açıldı. Burada yazılacak adetlere göre de fiyatlar hesaplatıldı.
kolay gelsin..

Son düzenleme: