Hücreleri birbiriyle ilişkilendirmek

mehmet6006

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-10-2025
Merhaba,

Excelde ihtiyacım olan bir listeyi oluşturdum. Fakat bu listeye ek yan tarafa bir ekleme yaptığımda değişkenler değiştiğinde yeni eklemelerim kalıyor ve buda dolayısıyla hata oluşturuyor. Örnek olarak ekli exceldeki "Oluşturulan liste" sütunu benim ihtiyacım olan liste. bu listenin yanında "girilen değer" sütunu benim sonradan ekleme yaptığım kısım. Ben örnek olarak "kod" kısmında bir değişiklik yaptığımda "oluşturulan liste" değişiyor fakat "girilen değer" kısmı sabit kalıyor ve bu da veri hatasına yol açıyor. Ben "girilen değer" kısmında işleyeceğim veriyi "oluşturulan liste" kısmındaki veriyle ilişkilendirmek istiyorum ki "kod" kısmında değişiklik yapacak olursam veri hatası oluşmasın. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımcı olur musunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Anladığım kadarıyla,
*** Kırmızı dolgulu hücrede, abc, def ya da qwe seçimi yapıyorsunuz.
*** Seçime karşılık gelen değerleri yandaki listeye alıyorsunuz.
*** Girilen değerleri (Evet , Hayır) formülle gelen listeye değil, soldaki ana listeye yaparsanız, formülle oluşturulan listede ilişkilendirme problemi olmaz. Değişiklikleri de ana listede yaparsınız. (Yani, Girilen değer için "Aranan Kelime" ile "Sıralama" arasına kolon açarsınız ve Evet/Hayır seçimlerini bu kolonda yaparsınız. Formülle alındığında da ilişkilendirme otomatik gerçekleşir)

Not : Bu arada, sıralama işleminize anlam veremedim. Farklı bir anlamı belki olabilir. Ama formülle liste düzenlemek için ise gerek yok bence.... Örnek, abc için 3, def için 2, qwe için 1 yazıyor. Sıralamada 3 yazanların listesini yapmak ile KOD kolonunda abc yazanların listesini almak AYNI şey. Sıralama olmadan da KOD kolonundaki değere göre formülle liste alınabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Bir önceki mesajımda bahsettiğim durum için

Eki incelersiniz...

Sayfa2 de mevcut durum.... Sayfa3 de ise dinamik alan kullanımı....