Hücreleri Ekranda dondurmak.

Excel Vers. ve Dili
2012
Merhabalar Sevgili arkadaşlar ve hocalarım..
sizden birşey öğrenmek istiyorum. excelde bir ekrana sığacak şekilde 2 tablo hazırladım soldaki büyük ve detaylı bir tablo sağdaki ufak bir tablo.. benim yapmak istediğim sayfada scroll ile aşağı yukarı yönde gezerken soldaki tablonun alt kısımlarını görebilmek için,

sağdaki mini tablomda ekranın sağında benimle hareket etsin ve sürekli göreyim onu... böyle birşey yapabilmem mümkünmü? aynı satır sabitler/dondurur gibi ama bu sefer sayfa içerisindeki herhangi bir hücre topluluğunu sabitlemek/dondormak istiyorum?

varsa çözümü şimdiden teşekkür ediyorum..

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu tür sorulara yanıt verebilmek için dosyanın yüklenmesi gerek, ki, çözüm üretilebilinsin.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Belki "Gözcü Penceresi" işinize yarayabilir. ( Hızlı erişim araç çubuğuna sağ tıklayıp özelleştirden tüm komutlar penceresine girerek ulaşabilirsiniz)

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Küçük tablonuzu belgedeki başka bir sayfaya alırsınız ve görünüm menüsünden; "Yeni Pencere" seçersiniz.
Sonra da yine Görünüm menüsünden "Tümünü Yerleştir"-> Dikey seçersiniz. Sayfaların görüntülenen alanlarını ekrandan ayarlarsınız.
Büyük tablonuzun bulunduğu sayfada tablonun başlık satırının bir altındaki satırı seçip, Görünüm menüsünden "Bölmeleri Dondur" dersiniz. Artık sayfayı aşağı kaydırdığınızda büyük tablonun başlık satırı sürekli görünür halde kalır ve tablonun sonunu da aynı anda görebilirsiniz. Küçük tablonuzun bulunduğu sayfa zaten ekranınızda görünür durumda.

Böylece, istediğinizi karşılayacak şekilde bir görüntü elde etmiş olursunuz.