hücreleri kilitleyerek çalışmayı koruma

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba arkadaşlar;
öncelikle exel de belirli hücreleri kilitleme olayı artık herkesce biliniyor forumdada bununla ilgili yazılar var sağolsun arkadaşlar resimli anlatmışlar. örneğin formül yazdığımız hücreleri birkaç işlem ile kilitleyebiliriz ancak benim sorum;
bir hücre güncellendikten sonra (veri girişi yapıldıktan sonra) enter a basılınca o hücreyi kilitleyen bir vba kodu varmı?access te bu mümkün exelde yapılabilir mi?
şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
    ActiveSheet.Unprotect "12345"
    If Target <> Empty Then
        Target.Locked = True
    Else
        Target.Locked = False
    End If
Son: ActiveSheet.Protect "12345"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın ayhan;
verdiğiniz kod ilk hücreyi güncelledikten sonra hepsini kilitliyor ve veri girişi olmuyor.kilitlemeye ilişkin kodlar hücre güncellendikten sonra geçerli olmalı.accesste alanlar güncelleme öncesi ve güncelleme sonrası diye ayrım vardı dolayısıyla güncelleme sonrası ilgili alan kod ya da makro yardımıyla kilitleniyor.exelde onun gibi bir ayrım var mıdır acaba?ama tabi farklılıklar var accesste alan için geçerli hücre yok exelde hücre var.
kısacası yazılması gereken kod sadece veri girişi yapılan hücreleri kilitlemelidir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Kodu kullanacağınız sayfadaki tüm hücrelerin kilidini kaldırıp deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2003
evet oldu çok teşekkürler sayın ayhan.

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın ayhan tekrardan merhaba;
eğer katılırsanız konuyu biraz daha geliştirmek istiyorum.mesela çalışmamızda bir sütundaki hücreye sabit bir kelime yazınca o hücrenin bulunduğu satırın kilitlenmesini ya da o satırın renginin değişmesini sağlayabilirmiyiz.Ekteki örnekte gemilerin "durumu" sütununa "gitti" yazınca o satırın kilitlenmesi sağlanabilir mi?

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın ayhan öncelikle güzel olmuş, ancak ben kodlarda "GİTTİ" ifadesini göremedim onu değiştirmek istesem ya da başka renk belirlemek istesem nasıl düzenleyebilirim?ve de GİTTİ yazan satırları saydırıp bir hücrede sayısını göstermek istesek?
ilginize teşekkür ederim vaktinizi alıyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Hücrede yazan kelimeye göre değilde hücrenin dolu olmasına göre kod satırı kilitliyor. Ama renklendirme "GİTTİ" yazısına göre yapılıyor.

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Rengi kırmızı olarak ayarladım. Rengi değiştirmek için A:C sütunlarını seçin ve BİÇİM-KOŞULLU BİÇİMLENDİRME menüsünü açın. Ekrana gelen pencereden "DESENLER" sekmesinden istediğiniz rengi seçin. Tamam tuşlarına tıklayarak işlemi tamamlayın.

Excel Vers. ve Dili
2003
Süpersiniz sayın ayhan.Bizimde bilmediğimiz çok şey varmış:)
zaman ayırdığın için çok sağol dostum.