Hücrelerin kural ve koşullara göre hesaplanması

Excel Vers. ve Dili
denem
Merhaba, EK'te gönderdiğim dosyada 3 tane çalışma sayfası mevcut (Lateral, Kollektör ve Moment)

Amacım Moment sayfasındaki bi takım bilgileri Lateral ve Kollektör sayfalarından bir takım kurallara bağlı olarak doldurmak.

Moment sayfasında yer alan 3 tane önemli başlığım var ve bu değerlerin hesaplanmasını istiyorum.

** Kollektör adı sütunu; Lateral sayfasında yer alan Sistem No satırındaki hücrelerle dolduruyorum, Burada bir sıkıntı yok. Sistem no satırındaki hücreleri, sütunlara çevirerek ilgili sütuna yazdırıyorum yukarıdan aşağıya kadar yazdırıyorum. Bunun için şu kodu kullanıyorum
For i = 6 To 142
Cells(i, "B").Value = Sheets("Metraj(Lat)").Cells(2, i - 1).Value
Next

** Lateral uzunluğu sütunu; Lateral sayfasında yer alan alt alta bazı hücreleri topluyorum ve sonuç sayfamdaki hücreye yazdırıyorum, bunun için de şu kodu kullanıyorum.
For j = 6 To 142
Cells(j, 4).Value = Sheets("Metraj(Lat)").Cells(5, j - 1).Value + Sheets("Metraj(Lat)").Cells(6, j - 1).Value + Sheets("Metraj(Lat)").Cells(7, j - 1).Value + Sheets("Metraj(Lat)").Cells(8, j - 1).Value
Next

** Kollektör uzunluğu sütunu;
Asıl sorunum burada üst tarafta anlattığım iki sütunda aynı sayfadan dolduruldğu için aynı sırayla işlem yapıyorum ve sorun çıkmıyor, ama bu sütundaki bilgiler başka sayfadan buraya gelecek bunun içinde hücrenin içinde yer alan değere göre kontrol etmesini ve toplamasını istiyorum. Öneğin;

Kollektör Adı Kollektör Uzunluğu Lateral Uzunluğu
CA-1 200 1724
CA-2 180 1479
. . .
. . .
. . .
LA-16 0 1810

yukarıdaki gibi Kollektör adı CA-1 için, Kollektör sayfasında 2.satırda yer alan Sistem No'larından CA-1'i bulacak ve bulduğu hücrenin offset(2,0)+offset(3,0)+ofset(4,0) değerlerini toplayıp 200 değerini yazacak, yani hücre değerine göre toplama yapmasını istiyorum.
LA.. değerleri içinse Kollektör sayfasında sistam numaraları LA ile hücreler olmadığı için bulamadıklarının karşısına da 0 yazmasını istiyorum.

umarım anlatabilmişimdir, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar