Soru Hücrenin değeri hiç değişmesin.

yamahato

Altın Üye
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
233
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
Merhaba
Şimdi. Merkez bankasının kurunu anlık olarak baz alan bir makronun olduğu excel çalışma sayfam var.
Sorunum şu. Ürün alımı yapınca TL OLARAK maliyeti giriyorum ve bu TL maliyet makronun yardımıyla euro olarak excel sayfanındaki hücreme kaydet butonuna basınca kaydoluyor.
Sorun şu ki . Euro artar veya azalırsa euro maliyette artıp azalıyor.
Nasıl bir şey yapmalıyım ki, ilk girişten sonra birdaha excel sayfasında ki euro hücresi hiç değişmesin. Yani mesela 40 euro ise euro düşsede artsada 40 kalsın.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Euro olarak hesaplattığınız veriyi hücreye kaydederken değer olarak kaydedin. Bu şekilde değişikliklerden etkilenmemiş olur.
 

yamahato

Altın Üye
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
233
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
Euro olarak hesaplattığınız veriyi hücreye kaydederken değer olarak kaydedin. Bu şekilde değişikliklerden etkilenmemiş olur.
anlayamadım. Anlamama daha iyi yardımcı olması için örnek bir dosya veya çalışma var mı?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Siz TL maliyeti Euro olarak hücreye nasıl kaydettiğinizi örneklerseniz bizde değer olarak nasıl yapacağınızı örneklendirebiliriz.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
P2 hücresindeki işlemi formülden arındırmanız gerekir.

Yani "kaydet" dediğiniz işlemde bu hesaplamayı yaptırıp hücreye öyle aktarmalısınız. Böylece kur değişiminden etkilenmeyecektir.
 

yamahato

Altın Üye
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
233
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
P2 hücresindeki işlemi formülden arındırmanız gerekir.

Yani "kaydet" dediğiniz işlemde bu hesaplamayı yaptırıp hücreye öyle aktarmalısınız. Böyle kur değişiminden etikelenmeyecektir.
İlginize teşekkür ederim sayın ustadım. Ama galiba ben anlatamadım problemi. Faturalar TL olarak kesilecek bize. Biz sisteme tl oarak gireceğiz. Yaptığım çalışmada buraya kadar en ufak sorun yok. Çatır çatır çalışıyor. Sorun P hücresinde. Türk Lirası olarak sisteme girilen birim maliyet arama isimli sayfada ki anlık veri akışı ile güncellenen döviz fiyatına bölünerek P hücresinde euroya dönüyor. Dolayısıyla P hücresinde ki formülü kaldıramayız.
Bana yardım etmeye devam etmek isterseniz sizden ricam . P hücresine öyle bir şey yapmalıyız ki. Birim maliyet/euro kuru işlemi yapınıca oluşan euro değeri, euro artsada azalsada değişmesin. Çünkü sizin gönderdiğiniz örnekte de euroyu manuel olarak 10 tl yapınca mesela 9 tl iken 1,22 olan euro bedeli 1,02 ye düşüyor. Buda devamında satış fiyatı hesaplamada sorunlara sebebiyet veriyor. UMARIM ANLATABİLDİM.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
O zaman kayıt esnasında görünen Euro kurunu bir alana değer olarak yazdırmalısınız. Sonra bu kuru P sütunundaki hücrelerde formüllerde kullanabilirsiniz.
 

yamahato

Altın Üye
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
233
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
O zaman kayıt esnasında görünen Euro kurunu bir alana değer olarak yazdırmalısınız. Sonra bu kuru P sütunundaki hücrelerde formüllerde kullanabilirsiniz.
şöyle bir şey yapamayız mı. P hücresini değer girdikten sonra değeri sabit tutmak için kilitleme veya girilecek değer sabit kalacak şekilde formülü otomatik iptal etme
 

yamahato

Altın Üye
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
233
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
O zaman kayıt esnasında görünen Euro kurunu bir alana değer olarak yazdırmalısınız. Sonra bu kuru P sütunundaki hücrelerde formüllerde kullanabilirsiniz.
Sayın üstadım.
1.Değer yazdırmadan kastınız nedir? Nasıl yapılacak.
2. Her kayıttan önce mi tekrar değer yazacağız.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İşin içinde makro varsa hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz.

Kayıt için kullandığını kodların uygun yerine aşağıdaki satırı ekleyip "GİREN ÜRÜN" sayfasında R sütununa Euro kurunu değer olarak atayabilirsiniz.

s1.Range("R" & SiraNo) = Sheets("ARAMA").Range("F2").Value

Sonrasında P sütunundaki formülünüze R sütununu refere ederek hesaplamayı yaptırabilirsiniz.

Euro kuru hücreye sabitlendiği için kur değişiminden hesaplamanız etkilenmeyecektir.
 
Üst