Hücrenin içinde formül olduğu için dolu görünüyor.

İbrahim ÇÖRDÜK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-12-2025
Üstadlarım kolay gelsin.
Hücre içerisinde formül olduğu için diğer bir hücredeki formül o hücreyi dolu görüyor

Örneğin Hücrede

=EĞER(A1=0;1;" ") formülü var.0 yazmadığı içinde boş görünüyor.

Bu boş görünen formüllü hücrenin, =EĞER(A1=" ";" ";1) gibi veya =BAG_DEG_DOLU_SAY gibi formülleri kullanabilmem için boş görünmesine ihtiyacım var.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
öncelikler boşluk da bir karakterdir. siz tırnak işaretini " " bu şekilde yaptığınızda oraya boşluk koyar. tırnak isareti arasına boşluk koymayacaksanız. bu şekilde "" yazacaksınız.
=EĞER(A1="";"";1)

İbrahim ÇÖRDÜK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
06-12-2025
öncelikler boşluk da bir karakterdir. siz tırnak işaretini " " bu şekilde yaptığınızda oraya boşluk koyar. tırnak isareti arasına boşluk koymayacaksanız. bu şekilde "" yazacaksınız.
=EĞER(A1="";"";1)
Hocam soruda yanlış yazmışım ,formülde dediğiniz gibi "" bu şekilde yazmışım.Saygilar

İbrahim ÇÖRDÜK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
06-12-2025
Hocam çıldıracağım.
sanırım excell de sorun var bir oluyor bir olmuyor
😂sinirden gülüyorum.
Ben bir excelli sileyim geri yükleyeyim olmazsa tekrar sizi rahatsız ederim.Çok teşekkür ederim.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Formül içeren hücreler BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY fonksiyonunda dolu gibi algılanıyor benim bildiğim.
=EĞER(A1="";"";1) şeklinde hücreyi boş göstermiş oluyoruz. Ancak Fonksiyon bunu dolu olarak algılıyor sanırım.

Eğersay, çokeğersay gibi fonksiyonları kullanmanız daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum.

İbrahim ÇÖRDÜK

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
06-12-2025
Formül içeren hücreler BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY fonksiyonunda dolu gibi algılanıyor benim bildiğim.
=EĞER(A1="";"";1) şeklinde hücreyi boş göstermiş oluyoruz. Ancak Fonksiyon bunu dolu olarak algılıyor sanırım.

Eğersay, çokeğersay gibi fonksiyonları kullanmanız daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum.
Excell i silip yükledim düzeldi.

Bağ_deg_dolu_say yerine de EGERSAY(A1:A1000;0 büyükse yaptım iş görüyor herkese teşekkürler