Hücrenin tarih veya sayı formatına dönüşmemesi

Excel Vers. ve Dili
microsoft ofis 2003
Değerli hocalarım kendimce ilk aşamada kamu çalışanları için bir maaş bordrosu düzenlemeye çalışıyorum. örnekteki dosyam henüz yapım aşamasında. Sorum bordro sayfasına aldırdığım aylık hesaplanmış bordronun rakamlarını istediğim formata çeviremiyorum virgülden sonra iki basamak olmasını istiyorum ama olmuyor yada tarihi olması gereken yerde sayı tarihe dönmüyor neden acaba ? YADA SAYFA YA GELEN BİLGİ NEDEN ORJİNALİ GİBİ GELMİYOR

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Değerli hocalarım kendimce ilk aşamada kamu çalışanları için bir maaş bordrosu düzenlemeye çalışıyorum. örnekteki dosyam henüz yapım aşamasında. Sorum bordro sayfasına aldırdığım aylık hesaplanmış bordronun rakamlarını istediğim formata çeviremiyorum virgülden sonra iki basamak olmasını istiyorum ama olmuyor yada tarihi olması gereken yerde sayı tarihe dönmüyor neden acaba ? YADA SAYFA YA GELEN BİLGİ NEDEN ORJİNALİ GİBİ GELMİYOR
çok detaylı olarak incelemedim fakat ilk gözüme çarpan şey ;

virgülden sonra iki basamak olmamasının sebebi hücrede görüntülenen değerin metin olmasıdır, formülünüzün başına sayıyaçevir fonksiyonunu ekleyiniz

=sayıyaçevir(formülünüz)

Excel Vers. ve Dili
microsoft ofis 2003
Hocam teşekkürler problem düzeldi. Eğer inceleme fırsatı bulursanız yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Örneğin formüllerin kullanımı ile ilgili,daha basit,kolay formül önerileri olabilir. VBA bilmediğimden oyöne yönelmedim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Çalışmanızı biraz inceledim anladığım kadarıyla Bordro sayfasında yazan aya göre Hesaplama Tablosu sayfasından veri çekiyorsunuz. Şöyle bir yol izlenebilir. Hesaplama Tablosu sayfasında her ay 36 satırdan ibaret. Siz Bordro sayfasında "KAYDIR" fonksiyonunu kullanarak bir formül oluşturun ve "Başv" kısmına hesaplama tablosundaki ocak ayı verilerinin adreslerini yazın, "Satır" kısmına Bordro sayfasında yazılı olan aya bakarak hesaplanan bir değer gelecek, "Sütun" 0 olarak kalacak. Biraz karışık anlattım ama biraz incelerseniz çözebilirsiniz zannederim. Ben Fabrika No için örneği yaptım, kolay gelsin.
=KAYDIR('HESAPLAMA TABLOSU'!CP3;36*DÜŞEYARA(C2;{"ocak";0\"şubat";1\"mart";2\"nisan";3\"mayıs";4\"haziran";5\"temmuz";6\"ağustos";7\"eylül";8\"ekim";9\"kasım";10\"aralık";11};2;0);0)

Excel Vers. ve Dili
microsoft ofis 2003
sn janveljan sizin formül öneriniz daha kısa ve kolaymış teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Ben bu dosyayı bir türlü açamadım, neden acaba?

Excel Vers. ve Dili
microsoft ofis 2003
hocam ben 2003 kullanıyorum, dosya şifreli falanda diil sadece veri girişi sayfasında şifre koyduğumu hatırladım oda 123 başkada bişey bilmiyorum

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ben excelden sözetmedim, daha sıkıştırılmış dosyayı geçemedim :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Teşekkürler evet bu rar'lı dosya açıldı.