- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2016
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 20-02-2025
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Teşekkürler üstad. büyük-küçük harf duyarlı olması şart değil. zira tüm yazıların aynı formatta olması garanti.ÖZDEŞ dediğinize göre büyük-küçük harf duyarlı bir sayım olması gerekiyor sanırım.
=TOPLA(EĞERHATA(((A2:A8)-(A1:A7)=1)*(B2:B8="Vişne");0))
pardon pardon üstadım. $ sabitlemesini 1. satırdan başlatınca oldu.Deneyiniz.
DİZİ formül;
C++:=TOPLA(EĞERHATA(((A2:A8)-(A1:A7)=1)*(B2:B8="Vişne");0))
Haklısın üstad. Benim yaptığım düzeltme de tam doğru olmuyor.Benim kurguladığın formül bu mantıkla çalışmaz. Yani sizin uygulamanız bana göre hatalı oluyor.
Formüldeki kurgu şu şekilde işliyor;
Diyelim ki formül 10. satırda;
A sütunundaki tarihleri bir önceki satırdaki tarihle arasındaki farkı alıyor. Yani A10-A9 yapıyor. Aradaki fark 1 ise işleme devam ediyor. Tabi bunu yaparken ürün adına bu aşamada bakmıyor. Bu bölümün sonunda {1;0;1;0;0;1} gibi bir dizi oluşuyor.
Formülün * işaretinden sonraki bölümü ise ürün adını kontrol ediyor. Bu bölümün sonunda {1;0;1;0;0;1} gibi bir dizi oluşuyor.
Son aşamada bu diziler birbiri ile çarpılıyor. Ve 1 olanlar toplanıyor.
Bence son mesajınızda kurgu yanlış oldu.
=EĞER(A2="";"";TOPLA(EĞERHATA(($B$2:B2=$B$1:B1)*($A$2:A2-$A$1:A1)*($B$2:B2=B2);0))+1)
Çok teşekkürler üstadım, sağ olun var olun. emeğinize sağlık, şimdi mükemmel olmuş. Sağlıcakla kalınC2 hücresine uygulayıp deneyiniz.
DİZİ formül;
C++:=EĞER(A2="";"";TOPLA(EĞERHATA(($B$2:B2=$B$1:B1)*($A$2:A2-$A$1:A1)*($B$2:B2=B2);0))+1)