Hücrenin üzerine gelindiğinde listboxun gelmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İyi günler yapmak istediğim bir hücrenin üzerine geldiğimde
o hücreye yazılmasını istediğim verilerin listboxta görünmesi ve seçilebilmesi,
yani hücrenin üserine geldiğimde listboxun açılması.

Yardımlarınızı rica ediyorum

Excelmy

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010 - TÜRKÇE
Sayın Civan Jack

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Teşekkürler Sn. Kuman

Buna benzer örnekler var elimde bu arada çift tıklamadansa rightclick olayını tercih ederim.
Herneyse şöyle anlatayım; mesela C sütununda herhangi bir hücrenin üzerine geldiğimde
"hemen yanında" listboxun açılmasını istiyorum. Olya bu ama çözemedim bir türlü.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Teşekkürler Sn. Kuman

Buna benzer örnekler var elimde bu arada çift tıklamadansa rightclick olayını tercih ederim.
Herneyse şöyle anlatayım; mesela C sütununda herhangi bir hücrenin üzerine geldiğimde
"hemen yanında" listboxun açılmasını istiyorum. Olya bu ama çözemedim bir türlü.
sayfa üzerinde bu özellik yoktur.
Bir özellği kullanabilmek için o nesenenin o özelliğe sahip olması gerekiyor.
Çalışma sayfasının kod modülüne girip, açılan modülde sol tarafta üstteki combodan worksheet seçiniz,sonra sağ tarftaki comboyu inceleyiniz.
Orada sayfadaki uygulamalaer için ne gibi özellikler olduğunu görecekseniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Anladım Evren bey

Daha önce araştırırken istediğim şekilde bir takvim görmüştüm belirli hücrelere gelindiğinde takvim hemen yanında görünüyordu aynı şekilde listboxunda olabileceğini düşünmüştüm.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Anladım Evren bey

Daha önce araştırırken istediğim şekilde bir takvim görmüştüm belirli hücrelere gelindiğinde takvim hemen yanında görünüyordu aynı şekilde listboxunda olabileceğini düşünmüştüm.
Orada başka olay vardır.
Mesela o bölgeye bir label konulmuştur.Transparan yapılmıştır.
Labelin üzerine gelince dediğniz olay gerçekleşmiştiri.Labelde mouse move olayı vardır çünkü.
Veya bu iş için api yapılmıştır.Buda attğınız taş ürküttüğünüz kurbaya değmez.satırlarca kod bu işi için yazılırmı.Yazanda varmı bilmiyorum.:cool:
Benim aklıma bu geldi ama belkide yapan arkadaş olur.Olursa görürüz nasıl olduğunu.:cool:
Ama benim size önerim ,mümkün olduğu kadar o nesnelerin kullandığı özelliklri kulalnmaya gayret edin.
Diğer durumlarda sonradan sorunlar çakışmalar,gibi veya başka sıkıntılar doğurabilir.Olayı fazla zorlamamak en iyisisidr.
Nesnenin özelliklerine bakın ne varsa hepsini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Diğerleri fantazi.Boşverin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Peki teşekkür ederim Evren bey, ben biraz daha araştırayım.
iyi günler