hücreye başında sıfır olan sayıları yazmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 türkçe
ben excelde vergi kimlik numaralarını girerken başında sıfır bulunanları yazdığımda ve onayladığımda başındaki sıfır siliniyor silinmemesi için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim....

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Hücre Biçimlendirmede İsteğe Uyarlanmıştan Tür Bölümüne,

0000000000

Yazarak deneyiniz..

Excel Vers. ve Dili
Office2003
Merhaba,
Şimdi aynı sutünda hem TC Kimlik no hemde vergi no yer almaktadır.
Bu durumda sıkındı oluşturacakmıdır. Birisi 10 diğer 11 karekter olması.
Ayrıca vergi yada tc kimliklerin eşleşip eşlemediği hakkında nasıl bir yol isleyebiliriz.
Verilen no ile ismin eşleşmesi.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
TC kimlik numaraları 0'la başlamayacağından (ben öyle biliyorum), Hücre biçimini sayın Ömer'in belitrriği gibi ayarlarsanız, 11 karakter yazdığınızda aynen yazdığınız gibi görünecektir. Hücreye 10 karakterden az girdiğinizde ise başına 0 ekleyerek 10 karaktere tamamlayacaktır.

İkinci sorunuz için ise daha fazla ayrıntıya ve mümkünse örnek dosyaya ihtiyacımız var. Nasıl bir eşleştirme istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office2003
Sadece görünümüne 0 eklemesi yapıyor peki hücre değerini değiştirmek için nasıl bir yol izlemeli.
Mükelleflere ait veri daire ve noları mevcut ben bunları doğruluğunu kontrol etmek istiyorum.Online internet üzerinde mevcutmudur.
xxxxxx tc kimlik nosu aaa bbb kişisine ait doğru yada yanlış gibi.
teşekkür ederim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Hücre biçimini metin olarak ayarlarsanız nasıl yazarsanız öyle görünür.

Vergi no kontrolüyle ilgili bir sistem duymadım maalesef. Her şey internet ortamında mevcut ama kişisel bilgiler son zamanlarda artık iyice şifre ve diğer güvenlik önlemleriyle koruma altına alınmış durumda.

ancak TC kimlik numarasının doğru bir TC kimlik numarası mı olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun için "excelde tc kimlik no doğrulama" olarak arama yapabilirsiniz. Bu uygulama ile elinizdeki tc kimlik numarasının o kişinin tc kimlik numarası olduğunu değil sadece kurallara uygun olarak düzenlenmiş bir tc kimlik numarası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Excel amca onuda düşünmüş, biçimini kendinize göre düzenlersiniz.

mehmetmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29.11.2025
vergi numaralarının birleşik yazılması

iyi günler, elimdeki listede hem tc kimlik hem vergi numarasının olduğu excel var.
yazılış olarak "0xx xxx xxxx" olarak yazılmış. (boşluklar verilerek yazılmış). olması gereken format başındaki sıfırla birlikte "0xxxxxxxxx" şeklindedir. Ben boşlukları kaldırdığım zaman başındaki sıfırı atarak "xxxxxxxxx" şeklinde oluyor. Hücre Biçimlendirden yaparsam bu sefer hücre uzunluğu 9 karakter gözüküyor. buda internet ortamında hatalı vergi numarası şeklinde algılıyor. bunu tek tek uğraşmadan düzeltmenin bir yolu var mıdır?

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
iyi günler, elimdeki listede hem tc kimlik hem vergi numarasının olduğu excel var.
yazılış olarak "0xx xxx xxxx" olarak yazılmış. (boşluklar verilerek yazılmış). olması gereken format başındaki sıfırla birlikte "0xxxxxxxxx" şeklindedir. Ben boşlukları kaldırdığım zaman başındaki sıfırı atarak "xxxxxxxxx" şeklinde oluyor. Hücre Biçimlendirden yaparsam bu sefer hücre uzunluğu 9 karakter gözüküyor. buda internet ortamında hatalı vergi numarası şeklinde algılıyor. bunu tek tek uğraşmadan düzeltmenin bir yolu var mıdır?
Merhaba,

Rakamın uzunluğuna göre Özel Hücre Biçimlendirmesi yapabilirsiniz.

mehmetmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
29.11.2025
Merhaba,

Rakamın uzunluğuna göre Özel Hücre Biçimlendirmesi yapabilirsiniz.
hocam dediğinizi yanlış anlamadıysam hücre biçimlendirden yaptığımda gözüken değer istediğim gibi oluyor, fakat hücre içinde vergi numarasını 9 karakter olarak algıladığı için yine sorun devam ediyor. aslında istediğim metin formatında kalarak sıfırları silmek. tek tek elle sildiğimde problem yok çünkü.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
hocam dediğinizi yanlış anlamadıysam hücre biçimlendirden yaptığımda gözüken değer istediğim gibi oluyor, fakat hücre içinde vergi numarasını 9 karakter olarak algıladığı için yine sorun devam ediyor. aslında istediğim metin formatında kalarak sıfırları silmek. tek tek elle sildiğimde problem yok çünkü.
Bir TC No, Bir Vergi No nasıl gösteriliyor, nasıl olması gerekiyor, onu örnekle açıklayınız.

Ben sorunuzu tam olarak anlamadan öneri getirdim.

mehmetmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
29.11.2025
İlginize teşekkürler Necdet Hocam. Dosyada biraz daha detaylı anlatmaya çalıştım. Asıl sorum hücredeki boşlkları kaldırmak fakat bu işlemde başında "0" olan hücreleri korumak. Daha önce dediğim gibi hücre özelliğini Metin olarak ayarlayıp tek tek boşlukları silince sorun yok. ama bu çok uğraştırıcı ve kesinlikle benim bilemediğim bir yoldu vardır diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

mehmetmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
29.11.2025
Çözüm yok mu sayın hocalarım? Hadi bu dosyayı bir şekilde hallederim ama diğer dosyalar gözümü korkutuyor. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=YERİNEKOY(A2;" ";"")
Bu şekilde deneyin.

.

Excel Vers. ve Dili
2010
27-05-2024
hücre başına 0 yazmak

Merhabalar sorunuzun cevabını ekteki dosyada bulabilirsiniz. B sutununa gizlenmiştir. ' işareti yazılmıştır. Birleştir komutu ve hücredeki boşlukları sil formulu ile istediginiz format oluşturulmuştur.

Ekli dosyalar

mehmetmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
29.11.2025
Sayın Ömer hocam ve darkvenue hocam. İlginize gerçekten çok teşekkürler. Teşekkür mesajında geciktiğim için kusura bakmayın. Yoğunluktan ihmale geldi. Elinize sağlık. Çok işime yarayacak.
Saygılar...

mehmetmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
29.11.2025
Sayın Ömer hocam ve darkvenue hocam. İlginize gerçekten çok teşekkürler. Teşekkür mesajında geciktiğim için kusura bakmayın. Yoğunluktan ihmale geldi. Elinize sağlık. Çok işime yarayacak.
Saygılar...