hücreye formül atamak hk.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.05.2022
Merhaba,

İçinde çıkamadığım bir sorum vardı. Mesela bir hücrenin değerini vba içinde o hücre için belirttiğim formüllere göre belirlemek istiyorum. Ama başaramadım. Sanırım yazım kuralları ile ilgili bir yerde hata yapıyorum.

Örneki yazdığım kod çalışıyor. Ama sonradan düzenleme yaptığım kod çalışmıyor.

Önceki kod:

Kod:
Cells(a, "Y").FormulaR1C1 = "=IF(RC[-2]<>"""",((((RC[-16]+RC[-15])*2)*RC[-8])*RC[-2])/10000,"""")"
Bu kod çalışıyor.

Sonraki kod:

Kod:
Range("Y" & a) = ((((Range("I" & a).Value + Range("J" & a).Value) * 2) * Range("Q" & a).Value * Range("W" & a).Value) / 10000)
Tek tırnak kullandım çift tırnak kullandım türlü türlü yolları denedim ama olmadı.

Şu şekilde yazınca çalışıyor.

Kod:
Range("Y" & a).Formula = "=I11"
Ama buradaki "I11" hücresinin 11 kısmını a değişkenine bağlayıp yapmak istediğimde çalışmıyor.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Tek tırnak kullandım çift tırnak kullandım türlü türlü yolları denedim ama olmadı.
Olmayan şey nedir?
Sonuç Hata değerimi üretiyor?
Sonuç Sıfır mı çıkıyor?
Ya da nedir?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.05.2022
Formülü hücre içine almıyor. Yani alıyor aslında ama çalıştırmıyor. Çünkü change olayı tetiklendiğinde referans aldığı hücrelerin içi boş olduğu için işlem yapmıyor. Sonradan yazsam bile change olayı artık tetiklenmediği için formülü hücreye aktaramıyorum. F8 ile adım adım yaptığımda tetiklenme olayı bitmeden hücreleri doldurduğum zaman çalışıyor. Ama bu da kullanım şekliye uygun değil. Ben istiyorum ki ne zaman yazarsam yazayım formül çalışsın. Ama başarılı olamadım. Takıldım kaldım :(

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Üzerinde çalıştığınız dosyayı ya da örnek dosyayı paylaşırsanız sanki daha hızlı sonuç alacağız.