Hücreye formülle Sheets name yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 ve Office 2007
Merhaba;

excel kitapçığımda 107 tane sheets var, bunların sheets.name isimlerini her sayfanın kendi a1 hücresine yazdırmak istiyorum.dosyayı her açtığımda aktif olsun, ancak makro kullanmadan yapabilirmiyiz.sayfa alt-üst bilgi yazıdırmada dosya adını ve kitapçık isimlerini yazdırabiliyorsun. bunu hücrede formülle yapabilirmiyiz. Office 2003 kullanıyorum.Acil yarcıma ihtiyacım var.

Teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba;

excel kitapçığımda 107 tane sheets var, bunların sheets.name isimlerini her sayfanın kendi a1 hücresine yazdırmak istiyorum.dosyayı her açtığımda aktif olsun, ancak makro kullanmadan yapabilirmiyiz.sayfa alt-üst bilgi yazıdırmada dosya adını ve kitapçık isimlerini yazdırabiliyorsun. bunu hücrede formülle yapabilirmiyiz. Office 2003 kullanıyorum.Acil yarcıma ihtiyacım var.

Teşekkürler
Merhaba,

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı");UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı"))-BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı")))
Bu şekilde kullanabilirsiniz..

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı");UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı"))-BUL("]";HÜCRE("DosyaAdı")))
teşekkür ettim hemen kullanmaya başladım hocam hiç karşılaşmamıştım bu formülle.. peki hocam benim dosyamda 20 tane çalışma sayfası var ben ilk sayfamın soluna ek bi sayfa eklemiş olsam "Sayfa Adlarım" diyede adlandırsam.ilk sayfamda dahil diğer 20 sayfanın adlarını formüllemek istesem A1 den başlayıp aşağıya doğru formülle sıralasam nasıl yapmam lazım

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın modoste,

Eğer sayfalarınız belli bir düzende ilerliyorsa bunu dolaylı olarak fonksiyonlarla yapabiliriz. Bunun dışında bu istediğiniz makroyla yapılabilir fakat fonksiyonlarla yapılabilirmi tam olarak bilmiyorum. Boş bir zamanımda üzerinde çalışır olumlu sonuç alırsam paylaşırım.