Hücreye girdiğim isim ile aynı ada sahip sayfa eklesin

selam arkadaşler
uzun zamandır çalıştığım bir dosya var ve bu dosyada isimler uzayıp gidiyor.
örnek olsun diye bir kaç isimden oluşan bir liste yazdım ve bu listede adı geçen kişilere ait sayfalar var. Bu saylalar da bir birleriyle bağlantılı.
Şimdi Ben listede hücreye girdiğim isim için yeni bir sayfa oluturulmasını(malum 3 sayfa var) ve bu sayfanın hücreye girilen isim ile aynı olmasını istiyorum.İsim yazdıkça sayfada otomatik eklensin yada başka türlü de olabir. Bunun kolay yolu herhalde vardır. Bilen arkadaşlardan bana bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyorum. İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Allah razı olsun

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yazarak deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a1:a65536")) Is Nothing Then Exit Sub
sayfa_adı = Target.Text
    If Target.Count <> 1 Then Exit Sub
For i = 2 To Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
        If Target.Address <> Cells(i, 1).Address Then
            If Target = "" Then GoTo son
                If Cells(i, 1) = Target Then
              MsgBox Target.Text & vbCrLf & "Bu İsim Daha Önceden Girilmiş!!!", vbCritical, "UYARI!!!"
              Target = Empty
              Target.Select
              GoTo son
            End If
        End If
Next

Sheets.Add.Move After:=Sheets(Sheets.Count)
    ActiveSheet.Name = sayfa_adı
son:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Uzmanamele kardeşim emeğine sağlık.Allah razı olsun.her gün yeni bir şeyler öğreiyoruz sizden.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Acil yardım benzer konuda değişik bir çalışmayı nasıl yapabiliriz

DEĞERLİ HOCAM YUKARIDAKİ ÇALIŞMAYI BENİM EKTE GÖNDERDİĞİM ÇALIŞMADA YENİ BİR CARİ AÇARKEN NASIL UYARLAYABİLİRİZ.HER CARİ KART AÇTIĞIMIZDA EKTEKİ CARİ KART TASLAĞI ŞEKLİNDE ÇOĞAlLTMAK MÜNKÜNMÜ?.YANİ BİR MENÜ OLSUN.ORAYA İSİM YAZDIĞIMZDA EKTE GÖNDERMİŞ OLDUĞUM TASLAK ŞEKLİ İLE AÇMAK İSTİYORUM.ŞİMDİDEN
YARDIMLARINIZ İÇİN SAĞOLU...
LAFI ÇOK UZATTIM GALİBA.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

aşağıdaki kod işinizi görür mü?

Kod:
If Intersect(Target, Range("a1:a65536")) Is Nothing Then Exit Sub
sayfa_adı = Target.Text
              MsgBox Target.Text & vbCrLf & "Bu İsim Daha Önceden Girilmiş!!!", vbCritical, "UYARI!!!"
              Target = Empty
              Target.Select
              GoTo son
            End If
        End If
Next

[COLOR="Blue"]Sheets("şablon").Copy After:=Sheets(Sheets.Count)[/COLOR]

son:
End Sub
kodu ana sayfanın kod bölümüne yazın,
boş bir şablon sayfanız olsun, ana sayfada yeni isim girildiğinde şablon sayfayı yeni adla ekleyecektir.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Size basit gelebilir ama benim gibi insanlara göre siz ve diğer arkadaşlarımız
çok iyi işler çıkarırıyorsunuz..allah(c.c.) sizlerden ve diğer uzman arkadaşlar dan razı olsun.özellikle hoşgörü ve sabırlarınız için..

goodman 1968 kardeşim Allah sendende Razı olsun Allah rızası için birine bir liste hazırlıyordum anlayacağınız hayırlı bir iş yapıyordum ki yaptığım taslağı diğer sayfalara uygulasın istedim ama tekrardan sormaya utandım sağolsun uzmanamele kardeşim bu konuda bilgisini esirgemedi Allah (C.C.) seni vesile kıldı ve bu soruyu sordurdu. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır.
Allah bu forumda hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olan herkesin zor anlarında yanında olsun işlerini kolaylaştırsın zorluk göstermesin

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

syn zekeriya torun
syn abinkays
syn goodman 1968

sitemizde herkesin yardımına koşan uzman arkadaşlar, soru ve cevaplara katkısı bulunan tüm üyelerimiz adına Allah sizlerden de razı olsun.

excel bilgimin %60-70' i bu site sayesindedir. uzman arkadaşların çözümlerinden çok faydalanıyoruz. bu tür sorularla karşılaştığımızda öğrendiklerimizi uygulama fırsatı buluyor, kendimizi biraz daha geliştiriyoruz.
sizlerin bu gönülden dualarınız vesilesiyle ben de tüm uzman ve katkı sağlayan üyelerimize teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 (Tr)
Bu konuyu açan, cevap veren ve yazışan tüm arkadaşalardan Allah Razı olsun. Hergün ufkumuz genişliyor. Benim çok kullanacağım bir kod öğrendim. Herkese çok teşekkürler.

Yeni açılan dosyaya otomatik. hyperlink oluştursa. İstendiğinde listeden sayfa isimine tıklanıp o sayfaya gidilse.Bu eklemeyi yapabilir misiniz?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 (Tr)
Aynı kodun içine Otomatik köprü için kod ekleyebilirmisiniz. listeden sayfa adı tıklandığında o safyaya gitsin.

Excel Vers. ve Dili
visual basic
idugun hocam

hocam belki işine yarar diye bi dosya gönderiyorum o dosyada aynı isimleri sayfa acıp o sayfaya gidebiliyorsunuz inş işinize yarar

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Aynı kodun içine Otomatik köprü için kod ekleyebilirmisiniz. listeden sayfa adı tıklandığında o safyaya gitsin.
merhaba

bu kod işinizi görür mü?
yeni isim eklendiğinde aynı adla sayfa ekler ve listedeki ismi çift tıkladığınızda o adla ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

Kod:
If Intersect(Target, Range("a2:a65536")) Is Nothing Then Exit Sub
sayfa_adı = Target.Text
Target = Empty
Target.Select
GoTo son
End If
End If
Next
Sheets.Add.Move After:=Sheets(Sheets.Count)
son:
End Sub
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("a2:a65536")) Is Nothing Then Exit Sub
ad = ActiveCell.Text
For i = 2 To Worksheets.Count
If ad = Sheets(i).Name Then
Sheets(i).Select
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 (Tr)
Merhaba.
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Son bir ricam olacak. "Ana liste" sayfasına A sütununa cari adı yazdığımızda o adla sayfa açılıyor. Peki yeni açılan sayfadaki bakiye "Ana liste" sayfasına o cari adın hemen önündeki hücreye yazsın. Bu işlem için kod yazabilirseniz çok sevineceğim. (Örnek Dosya ekte)

Ayrıca sayın "sonsuzkalp" dosya için ayrıca teşekkür ederim. Sayın "Uzmanamele". Sanırım sizden öğreneceğimiz çok şey var. Teşekkürler

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

C2 sütunundan itibaren sütun boyunca kopyalayarak dener misiniz.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("'"&B2&"'!I1"));"";DOLAYLI("'"&B2&"'!I1"))

Excel Vers. ve Dili
visual basic
Uzmanamela hocam harikasın ben denedim kod çalısıyor teşekkürler kendi adıma :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 (Tr)
uzmanamele Hocam. Formül içindeki "DOLAYLI" komutunu anlamadım. Açıklayabilir misiniz?

=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("'"&B2&"'!I1"));"";DOLAYLI("'"&B2&"'!I1"))

Excel Vers. ve Dili
excel2003
sayın uzmanlarımız ve değerli arkadaşlar .geçenlerde gönderdiğim taslak üzerinden
ağustos ayı açılışlarını girdim.bu arada taslağın g sütunu 251nci satırında toplam formülü atmışım yanlışlıkla.eğer bu haliyle kullanan arkadaşlar var ise dikkat etsin.ne de olsa muhasebe bu.hata yapmayan bir ALLAH.Kimsenin günahının almak istemem..ıdugın arkadaşımız aynı taslak ile istek te bulunmuş.o taslakta mal alış bedeli 5.250tl yapılan ödeme:750tl kalan bakiye:4500tl
ama yukarıda belirtim hücre toplam aldığı için bakiye 9,750tl olarak hata veriyor.farkedenlerde olmuştur ama yine de bilgilendirmeyi bir görev bildim.iyi günler dileğiyle..

Son düzenleme: