hücreye girilen değer uygun değilse uyarı mesajı verebilir mi?

Katılım
18 Mayıs 2007
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
değerli arkadaşlar;

iki tane sorunum var.
1.si hücreye girilen veriler 0 ile 100 arasında olması gerekiyor.
2.si sütun silme ile ilgili

ekte açıklama yapmaya çalıştım.şimdiden teşekkür ederim..
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
1. Sorunuzun cevabı Menüden Veri>Doğrulama, izin verilen Tümsayı, Veri Arasında, En az 0 En çok 100

2. sorunuz için daha bakmadım
 

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Katılım
28 Nisan 2007
Mesajlar
2,216
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

1. sorunuz için Sayfa kod bölümüne kopyalayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo HATA
If Intersect(Target, [A:B]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value > 100 Then
Target.Value = ""
MsgBox "0 İle 100 arası değer girmelisiniz."
End If
Exit Sub
HATA:
End Sub
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
2. sorunuz için sağ tuşa tıklayınca açılan menüden sili seçince

Hücreleri Sola Sürükle Derseniz mesala a1 i silince b1, a1 in yerinei alır
Hücreleri Yukarı Sürükle Derseniz mesala a1 i silince a2, a1 in yerinei alır

Tüm satır derseniz 1. satı silinir yerine ikinci satır gelir
Tüm Sütun derseniz A sütunu silinir yerine b sütunu gelir
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aşağıdaki gibi deneyiniz.
Kod:
Sub satır_sil()
If ActiveCell.Column = 1 Then ActiveCell.EntireRow.Delete
End Sub
 
Katılım
18 Mayıs 2007
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
cevaplar harika...Allah razı olsun..insan böyle cevaplar alınca iştiyakı artıyor.elimizden acizane bir teşekkürden başkası gelmiyor.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,256
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın microaim,

Acele etmeyin, apalamadan yürümek olmaz. Elinizden çok şeyler gelecektir, buna emin olunuz.
 
Üst