Hücreye giriş için belli bir format yaratmak.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010- türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/07/2019
merhabalar,

yıllardır forumunuzdan haberdarım, arada bir girip bakıyordum ama ilk mesajı yazmak bugüne kısmetmiş. tüm ilgililere çok teşekkür ediyorum. harika bir iş yapıyorsunuz. her türlü desteği sonuna kadar hak ediyorsunuz.

çok basit birşey istiyorum belki affedin lütfen. ama sistemimizde kayıtlı malzeme kodlarımız maalesef hep numaralardan oluşuyor ve tanımlı sayı formatları gereği otomatik düzeltme yapıyor, bende çıldırıyorum.

150.0100.001 şeklinde yazmak için her seferinde hücreyi metine dönüştürüyor ve o şekilde bir çözüm bulmaya çalışıyorum. ama bunu şirkette çalışan herkes yapmadığı için, her seferinde bu bana 1.500.100.001 şeklinde geliyor, her seferinde bunu düzeltmem değiştirmem gerekiyor... yaklaşık 40bin malzememizin olduğunu düşündüğünüz zaman artık hızlı düzeltmeler için sürekli taktik bulmaya çalışıyorum.

halbuki hücrenin biçimlendirmesini ayarlasam, üç digitten sonra otomatik nokta koysa, sonra dört digit daha girsem bir nokta daha koysa ve son üç haneyi girip istediğim şekilde hücreye veri girişi yapsam ne kadar güzel olur. çözüm önerilerinizi merakla bekliyorum..

Excel Vers. ve Dili
excel 2010- türkçe
13/07/2019
maalesef olmuyor.. o dediğinizi yaptım, genel yazan yerden de denedim olmadı, aşağıdan bir başkasını seçtim onu da deneedim olmadı, metne çevir yapıyorum yine olmuyor..

ben onun yerine birleştir formülünü kullanıyorum, soldan üç, parçaal 4 ve sağdan üç şeklinde.. başka bir yol bulamadım :(

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Hücre biçimi,İsteğe uyarlanmış,tür kısmına aşağıdaki kodu kopyalayınız.
Kod:
000"."0000"."000

Excel Vers. ve Dili
excel 2010- türkçe
13/07/2019
sevgili çıtır (yanlış anlaşılmasın lütfen, isminizi bilmiyorum), bir harikasın.. çok iyi oldu. biraz daha bişey isteyebilir miyim . hani internette bazı sitelerde telefon numarası girmemizi istiyorlar ya,

(___) ___ __ __

böyle bir işaretleme var.. bende hücrede iki tane sabit nokta olsun, veri girdiğim zaman otomatik yerleşsin istesem olabilir mi ?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Hüçre biçimlendirmesi yaptığınızda nokta koymasınız da otomatik nokta atar ve sayıları ayırır.Daha önçe girilmiş veriler için biçimlendirmeyi bu hücrelere kopyalar(hücrelerde oluşturur) iseniz, onlarıda düzenler.Belirttiğiniz işlem için veri girişinin doğrudan hücreye olmaması lazım.