Hücreye Sayfa Adını Yazdırmada Sorun

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
=MID(CELL("FILENAME";A1);FIND("]";CELL("FILENAME";A1))+ 1;255)
=MID(CELL("filename";A1);FIND("]";CELL("filename";A1))+1;LEN(CELL("filename";A1))-FIND("]";CELL("filename";A1)))
Sayın Üstad ve forum üyesi arkadaşlar,
Kullanılan Ofis, 2016 İng. versiyonu
Yukarıdaki kısa formül ile hücreye, sayfa adını yazdırıyorum. Sayfamın adı 02.11.2018 şeklinde tarih,
Uzun formülle de yazmak istediğimde ise Value hatası alıyorum. Halbuki Türkçeye çevirip Ofis 2010 tr versiyonda oda doğru sonuç üretmektedir. Sebebi ne olabilir.
Teşekkür ederim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Uzunformülde "filename" iafadelerinin hepsini "FILENAME" olarak değiştirin. (4 yerde var)

.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın Haluk bey hocam dediğinizi de deneyeceğiz duruma göre cevap yazarız
Esasen bu problem versiyonu 2016 ing. olan başka bir arkadaşın bana sorusu idi. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın hocam tekrar merhaba
Sayenizde bunu da öğrenmiş oldum. Formülü dediğiniz gibi uyguladık sonuç pek tabii müspet çıktı. Lakin "filename" ile "FILENAME" aynı manaya gelmiyor mu? Dosyaadı demek değil mi? doğrusu bende bu işe şaşırdım. Ama bilmediğimiz o kadar çok şey var ki...
Her neyse, tekrar çok teşekkür eder bol sağlıklar dilerim.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Hücre formülünün bu kısmının türkçesi'de sorunlu.
Formülün standart =HÜCRE("dosyaadi") ama çalışması için i harfini ı yapmak gerekiyor . =HÜCRE("dosyaadı")

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Sorun Türkçe'deki "i" harfinden kaynaklanıyor.

İngilizce versiyonda "FILENAME" veya "fılename" olarak kullanılabilir. (küçük harfli versiyonda "i" yerine "ı" kullanılacak)

Excel formülün içindeki argümanı derlerken büyük harfe çevirir, sorun da burada başlar..... Formüle yazdığımız "filename" içindeki "i" harfini büyük harfe çevirmeye çalıştığında "FİLENAME" olunca, normal olarak Excel hata verir.

Aynı şey, Türkçe versiyon için de geçerlidir. Formüle "dosyaadı" yazdığınızda, Excel bunu büyükharfe çevirmeye çalışır ama sisteminde küçük "ı" harfi olmadığı için hata verir. Onun için, Türkçe versiyonda da "dosyaadi" veya "DOSYAADI" şeklinde kullanmak gerekir.

.

Son düzenleme: