Soru Hücreye .TİF Atama

Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2024
Herkese kolay gelsin, ben excel çalışmamda userform aracılığıyla bir kod ekledim fakat excel çalışma sayfamda belirttiğim hücreye kaydettiğimde metin verisi olarak kaydediyor. Ben ise onu direk .tif olarak kaydetmesini istiyorum bu sayade excel çalışma sayfama geldiğimde o çalışmama dokunduğumda tanımladığım .tif verisine gitmesini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim örnek dosyayı ekte belirtim
 

Ekli dosyalar

Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2024
Yardım edebilicek kimse yok mu acaba?
 

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Ağustos 2008
Mesajlar
5,891
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
.

Soruda anlatım bozukluğu var.
Soruyu gözden geçirerek. Bu kez farklı bir gözle adım adım yapılmak istenenleri yazmalısınız.

.
 
Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2024
.

Soruda anlatım bozukluğu var.
Soruyu gözden geçirerek. Bu kez farklı bir gözle adım adım yapılmak istenenleri yazmalısınız.

.
1. Ben vba aracılığı ile belirtmiş olduğum TextBox aracılığı ile yolunu belirtmiş olduğum .tif dosyasını excel sayfamda çekebiliyorum aşağıda görüntüde belirtmiş olduğum şekilde;

223068

2. Ben buraya metin şeklinde gelmesini istemiyorum, gelmesini istediğim şekil .tif aktif halde gelmesi yani userfomumdan excel sayfama geçtiğimde kaydetmiş olduğum .tif dosyasına tıkladığımda direk o .tif dosyamın açılmasını istiyorum yani köprü oluşturmuş şekilde gelmesini istiyorum aşağıda belirttiğim şekilde;

223069

Yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olurum şimdiden sağolun.
 

Ekli dosyalar

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Katılım
31 Aralık 2005
Mesajlar
4,332
Excel Vers. ve Dili
Office 2019 (64 bit) - Türkçe
İstediğiniz şey OLE nesnesi galiba. Ekle > Nesne menüsündedir. Makro kaydet yöntemiyle üretilen kodu uyarlayabilirsiniz sanıyorum.


.
 

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Ağustos 2008
Mesajlar
5,891
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Worksheets("Sayfa1").Cells(1, 1) = TextBox1.Value

yol = TextBox1.Value
Sheets("Sayfa1").Hyperlinks.Add Anchor:=Worksheets("Sayfa1").Cells(1, 1), _
Address:=yol

End Sub
.
 
Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2024
İstediğiniz şey OLE nesnesi galiba. Ekle > Nesne menüsündedir. Makro kaydet yöntemiyle üretilen kodu uyarlayabilirsiniz sanıyorum.


.
Kod:
ChDir ("C:\Users\\Desktop\Eklemeler") 'KENDİ BİLGİSAYARINDA BİR YOL GÖSTER
dosya = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="," & _
        "*.tif", _
        Title:="Lütfen resim seçimi yapınız")
    If dosya = False Then '
        MsgBox "Dosya seçme işleminden vazgeçildi"
        Exit Sub
    Else
      
        TextBox1.Value = (yol & dosya & uzanti)
        
    End If
.tif dosyasını çektiğim kod bu şekilde ve dediğiniz gibi makro kaydet yardımı ile aldığım makro verilerini revize etmeye çalıştım ama yapamadım malesef.

Kod:
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:= _
        "BAYRAM%20YARTAŞ.tif", TextToDisplay:="BAYRAM YARTAŞ.tif"
 
Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
101
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2024
.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Worksheets("Sayfa1").Cells(1, 1) = TextBox1.Value

yol = TextBox1.Value
Sheets("Sayfa1").Hyperlinks.Add Anchor:=Worksheets("Sayfa1").Cells(1, 1), _
Address:=yol

End Sub
.
Hocam çok teşekkür ederim ama bir ricam daha olucak kusura bakmayın.....

Kod:
Private Sub CommandButtonTİF_Click()

ChDir ("C:\Users\Kara\Desktop\Eklemeler")
dosya = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="," & _
        "*.tif", _
        Title:="Lütfen .TİF seçimi yapınız") ' uzantı eklemeleri yapabilirsiniz
    If dosya = False Then ' eğer vazgeçe basarsanız
        MsgBox "Dosya seçme işleminden vazgeçildi"
        Exit Sub
    Else
      
        TextBoxTİF.Value = (yol & dosya & uzanti)
      
    End If
End Sub
Kod:
Private Sub CommandButtonKAYDET_Click()
Sonsatır = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Range("A:A")) + 1
If Sonsatır = 2 Then

Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 1) = 1
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 2) = TextBoxTARİH.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 3) = ComboBoxİHBAR.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 4) = ComboBoxÖĞRENME.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 5) = TextBoxOLAY.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 6) = TextBoxMÜRACAAT.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 7) = TextBoxFAİL.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 8) = TextBoxÖZET.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 9) = TextBoxTİF.Value
Else

Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 1) = Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır - 1, 1) + 1
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 2) = TextBoxTARİH.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 3) = ComboBoxİHBAR.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 4) = ComboBoxÖĞRENME.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 5) = TextBoxOLAY.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 6) = TextBoxMÜRACAAT.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 7) = TextBoxFAİL.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 8) = TextBoxÖZET.Value
Worksheets("VERİ_GİRİŞİ").Cells(Sonsatır, 9) = TextBoxTİF.Value
End If
'Else
MsgBox "Yeni Kayıt Girildi!..", , "BİLGİ"
TextBoxTARİH.Value = ""
ComboBoxİHBAR.Value = ""
ComboBoxÖĞRENME.Value = ""
TextBoxOLAY.Value = ""
TextBoxMÜRACAAT.Value = ""
TextBoxFAİL.Value = ""
TextBoxÖZET.Value = ""
TextBoxTİF.Value = ""

End Sub
bu koda nasıl uyarlayabilirim acaba vermiş olduğunuz şekli cidden kusura bakmayın sizide uğraştırıyorum ama....... :(
 
Üst