Çözüldü Hücreye tıklayarak grafik değiştirmek

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
638
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Arkadaşlar,
Aşağıdaki mantıkla bir işlem yapmak istiyorum. Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

1. TIKLAMA: D5 hücresine TEK tıkladığımda P4 hücresinde Grafik 4'ü göstersin, Grafik 2'yi gizlesin. S2 hücresine "Grafik 4 gösteriliyor yazsın.
2. TIKLAMA: D5 hücresine 2. kez tıkladığımda P4 hücresinde Grafik 2'yi göstersin, Grafik 4'ü gizlesin. S2 hücresine "Grafik 2 gösteriliyor yazsın.
Tıklanılan her seferde bu şekilde değişsin.

http://s2.dosya.tc/server7/vlfo52/grafik_degistir.rar.html
 

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Buyurun.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [D5]) Is Nothing Then Exit Sub
    ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 4").Activate
    ActiveSheet.Shapes("Grafik 4").ZOrder msoSendToBack
    Range("S2").Value = "Grafik2 Gösteriliyor."
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [D5]) Is Nothing Then Exit Sub
    ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 2").Activate
    ActiveSheet.Shapes("Grafik 2").ZOrder msoSendToBack
    Range("S2").Value = "Grafik4 gösteriliyor."
End Sub
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
638
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
İlginize teşekkürler sayın Orion1.
Dosyayı indirdim fakat iletimde belirttiğim işlemleri yapmıyor.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
D5 e tek tıklarsanız bir grafik geliyor.Çift tıklarsanız diğer grafik geliyor.
Ben denedim.Çalışıyor.:cool:
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
638
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Dediğiniz gibi imiş fakat dosyamın yapısı icabı her zaman tek tıkla işlem yapmam gerekiyor.

Bir de gösterilen grafik Grafik 4 ise S2'ye "Grafik 4 gösteriliyor."
gösterilen grafik Grafik 2 ise S2'ye"Grafik 2 gösteriliyor." diye yazmam gerekiyor.

Kısaca yapmak istediğim:
1. TIKLAMA: D5 hücresine TEK tıkladığımda P4 hücresinde Grafik 4'ü göstersin, Grafik 2'yi gizlesin. S2 hücresine "Grafik 4 gösteriliyor yazsın.
2. TIKLAMA: D5 hücresine 2. kez TEK tıkladığımda P4 hücresinde Grafik 2'yi göstersin, Grafik 4'ü gizlesin. S2 hücresine "Grafik 2 gösteriliyor yazsın.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
ikinci tek tıkı D6 ya yapalım.Olmazmı?Diğer konuya şimdi bakıyorum.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
2# nolu mesaja dosyayı tekrar yükledim.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bunun için en iyisi toogle buton koymak.Bir kere basınca grafik4 ,tekrar basınca grafik2 gösterir.
Öyle yapayımı?Onu D5 hücresine koyarız.:cool:
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Toogle butoonla yaptım.Buyurun.:cool:
Önceki kodları sildim.
Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
    ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 4").Activate
    ActiveSheet.Shapes("Grafik 4").ZOrder msoSendToBack
    Range("S2").Value = "Grafik2 Gösteriliyor."
    Sayfa1.ToggleButton1.Caption = "Grafik4"
Else
    ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 2").Activate
    ActiveSheet.Shapes("Grafik 2").ZOrder msoSendToBack
    Range("S2").Value = "Grafik4 gösteriliyor."
    Sayfa1.ToggleButton1.Caption = "Grafik2"
End If
End Sub
 

Ekli dosyalar

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
638
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Sayın Orion1 aşağıdaki durumlara çözüm bulunabilirse işimi görebilir kodlar.

>>> Grafik değiştikçe grafikler seçili olarak geliyor, yan tarafında grafik menüleri görünüyor. Bu engellenebilir mi?
>>> Grafiklerin gösterileceği yeri P4 hücresi olarak nasıl ayarlayabiliriz?
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyayı #9 nolu mesaja ekledim.:cool:
Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
    ActiveSheet.Shapes("Grafik 4").ZOrder msoSendToBack
    Range("S2").Value = "Grafik2 Gösteriliyor."
    Sayfa1.ToggleButton1.Caption = "Grafik4"
Else
    ActiveSheet.Shapes("Grafik 2").ZOrder msoSendToBack
    Range("S2").Value = "Grafik4 gösteriliyor."
    Sayfa1.ToggleButton1.Caption = "Grafik2"
End If
End Sub
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
638
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Sizi uğraştırıyorum, lütfen kusura bakmayın. Tek bir isteğim kaldı:
Grafikler için P4 hücresi adres olarak gösterilebilir mi?
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
638
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Sorun çözülmüştür, yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Sağ olunuz.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:
 
Üst