hücreye tıklayarak kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Merhaba arkadaşlar. Bir hücreye tıklayarak (örn. A1) oradaki veriyi bir başka hücreye (Örn. C1) kopyalamak makro ile mümkünmüdür? Yani A1 hücresine çift ya da tek tıkladığımızda A1 deki veri B1 e kopyalansın. ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Çift tıklamayla ilgili örnek ekte.Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Sevgili mesuttasar , istediğim tam olarak buydu, teşekkür ederim :) Ancak anlamadığım ismimi nasıl tahmin ettiniz?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Gönderdiğiniz çalışmanın kodunu incelemeden yazmıştım bir önceki cevabı.. Şimdi anlaşıldı isim meselesi:)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhaba arkadaşlar. mesuttasar dostumuz hücreye tıklayarak kopyalama ile ilgili kodları göndermiş sağolsun. Ancak bu kodlar hücrenin tümünü kopyalıyor.Sadece değerleri yapıştırmak için aşağıdaki kodda nasıl bir değişiklik yapmak gerekir?

Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
[c1] = Target.Offset(0, 0)

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
açıkcası ne anlama geldiklerini tam bilmiyorum ama deneme yanılma yoluyla aradığını bulabilirsin belki:
Target.FormulaR1C1Local
Target.FormulaR1C1
Target.Value
Target.Value2
Target.Text

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Merhaba arkadaşlar. mesuttasar dostumuz hücreye tıklayarak kopyalama ile ilgili kodları göndermiş sağolsun. Ancak bu kodlar hücrenin tümünü kopyalıyor.Sadece değerleri yapıştırmak için aşağıdaki kodda nasıl bir değişiklik yapmak gerekir?

Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
[c1] = Target.Offset(0, 0)

End Sub
Thisworkbook sayfasında aşağıdaki şekilde Kodları değiştirirseniz sanırım sorununuz çözülür.

Kod:
Target.Select
    Selection.Copy
     [c1].Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
        [c1].Select
MsgBox& "Sayın " & Application.UserName & " istediğiniz böyle bir şey mi?"
End Sub
Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Sevgili arkadaşlar, mesuttasar dostumuzun gönderdiği kodlarda bir hata yokmuş.. Hata benim uygulamadan kaynaklanıyormuş.. Yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla haber vermek ihtiyacı duydum. Herkese iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Değerli mesuttasar dostum, ilk gönderdiğin kodlar da işi görüyor. Kodlarına haksızlık ettiğim için özür dilerim :) İlgine teşekkürler ayrıca.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Değerli mesuttasar dostum, ilk gönderdiğin kodlar da işi görüyor. Kodlarına haksızlık ettiğim için özür dilerim :) İlgine teşekkürler ayrıca.
Caaanım Kodlarıma :) haksızlık ettiğin için yönetime seni afaroz etmeleri için şikayette bulunacağım.

Şaka bi tarafa işinizi gördüyse ne mutlu bana.Kolay gelsin.

Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Peki affedilme hediyesi olarak bir soru daha sorma yüzsüzlüğünde bulunayım bari:) bu işi tek tıkla halletmek içib doubleclick yerine ne yazmalıyım?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Peki affedilme hediyesi olarak bir soru daha sorma yüzsüzlüğünde bulunayım bari:) bu işi tek tıkla halletmek içib doubleclick yerine ne yazmalıyım?
Affettim sizi ;) Sağ tuşla tek tıkla halledebilmek için kodun başına aşağıdaki yazılabilir. :hihoho:

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBefore[B]Right[/B]Click

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
:lol: Affedilmek ne kadar da güzel.. :lol: Teşekkürler dostum..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
sağ tık la

Değerli mesuttasar. Sağ tıklamayla ilgili göderdiğiniz kod gayet güzel çalışyor. Ancak ters tıklayınca sağ tıklama seçenekleri açılıyor. Bunu önlemek mümkün müdür, yoksa böyle idare mi edelim?:)

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Değerli mesuttasar. Sağ tıklamayla ilgili göderdiğiniz kod gayet güzel çalışyor. Ancak ters tıklayınca sağ tıklama seçenekleri açılıyor. Bunu önlemek mümkün müdür, yoksa böyle idare mi edelim?:)
İnanın uğraştım ama yapamadım.Belki uzmanlarımız bakabilirlerse çözebilirler.