Hücreye Yazma Yasağı

Excel Vers. ve Dili
excel xp türkçe
Merhaba arkadaşlar!....

Yapmış olduğum bir excelde diğer kişilerin kesinlikle değişiklik yapamayacağı bir yer var

B2 hücresi sadece B2 hcresini yazma yasağı yani koruma yapmak istiyorum....

diğer hücrelere değişiklik yapabilsin...

bu konuda yardımcı olurmusunuz...

teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Tüm sayfayı seçerek Hücre Biçimlendirme / Koruma ekranından Kilitli ve Gizli seçeneklerindenki işaretleri kaldırınız. Daha B2 hücresine gelerek Hücre Biçimlendirme / Koruma ekranından Kilitli ve Gizli seçeneklerini işaretleyiniz. Son olarak Araçlar / Koruma dan Sayfayı koruya gelerek şifrenizi yazınız ve tamam butonuna basınız..

.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Tüm sayfayı seçiniz. Sonra Biçim menüsünden Hücreler seçiniz Açılan pencerden koruma sekmesini seçiniz ve kilit kutucuğundaki onayı kaldırıp tamam diyerek çıkınız.
Şibdi sadece B2 seçiliiken aynı işlemi tekrar yapınız ve bu defa kilit kutucuğuna onay koyup tamam ile çıkınız.
Sonra Araçlar menüsünden koruma--sayfayı koru yu seçip isterseniz şifre vererek tamam diyip çıkınız.
Hepsi bu kadar.
Hoşçakalın.

Ben yazarken Sayın espiyonajl yanıtlamış bile.....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
meraba ömer hocam ben bu çalışmayı kullanmak istiyorum ama exel kitabındaki sayfadan sayfaya veri aktaracam ama aktardığım sayfa korumalı olduğu için makro ile veri aktramıyorum grafik korumalı diye hata veriyor başka çözüm yolu varmıdır

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
meraba ömer hocam ben bu çalışmayı kullanmak istiyorum ama exel kitabındaki sayfadan sayfaya veri aktaracam ama aktardığım sayfa korumalı olduğu için makro ile veri aktramıyorum grafik korumalı diye hata veriyor başka çözüm yolu varmıdır
Merhaba,

Kod:
Sub S()
ActiveSheet.Unprotect Password:="[COLOR=red]şifreniz[/COLOR]"
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
kodlar
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
ActiveSheet.Protect Password:="[COLOR=red]şifreniz[/COLOR]"
End Sub
Bu şekilde deneyiniz.