İç içe eğer formülü

sulos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
MS Office LTSC Standard 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-12-2027
merhaba,

excel de bi program oluşturmaya çalışıyorum ama 7 den fazla "eğer" içinde "ve" de dahil kullanmam lazım fakat araya "+" ya da "&" işareti koymama rağmen sonuç yanlış çıkıyo hep. =EĞER(VE(E2="clos";D2="emer";C2>=EP2);2;"")&EĞER(VE(E2="clos";D2="emer";C2>=EP3);4;"")&EĞER(VE(E2="clos";D2="emer";C2<EP3);8;"") gibi bir formülde 24 veriyor cevabı hepsini toplayarak falan gidiyor galiba. ep3 olan kısımlar ile c2 ler tarih. yardımcı olursanız sevinirim.

birde mesala a1 den a100 e kadar 4 çeşit farklı metin var, b1 den b100 e kadar farklı değerler var ve burda ben 4 metinde ayrı ayrı olacak şekilde bu metinlerin karşısındaki değerleri alıp toplayıp ortalama almak istiyorum.

yardımlarınızı bekliyorum.

sulos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-12-2027
burda ben l1 l2 vs için diğerleri içn ayrı ayrı hesap yapacağım tek hücrede. ben bitanesini yaptım ama 24 sonucu veriyo yanlış yani.

ort çözüm süresi prim
1.5 ≤ t < 2 0,2
1 ≤ t < 1.5 0,3
t< 1 0,4
mantığı bu yapacağım şeyin.

size zahmet bi sorum daha var: bende kişi isimleri var sayfa1 a1'de diğer sayfalardada sayfa2 a1 gibi aynen görülebilmesi sayfa1 e yeni isim girdiğimde diğerler sayfalarda da otomatik gelmesi iç bir formül var mı acaba?

teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 40 KB Görüntüleme: 17

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın sulos,

Sorunuzu anlayamadım maalesef, açıklamalarınızı daha detaylı ve net bir şekilde yapmayı deneyin.

=EĞER(VE(E2="clos";D2="emer";C2>=EP2);2;"")&EĞER(VE(E2="clos";D2="emer";C2>=EP3);4;"")&EĞER(VE(E2="clos";D2="emer";C2<EP3);8;"")

yazdığınız bu formülde C2>EP2 yada EP3 kullanmışsınız EP2, EP3 hücrelerinde herhangi bir değerde yok.

ort çözüm süresi prim
1.5 ≤ t < 2 0,2
1 ≤ t < 1.5 0,3
t< 1 0,4
mantığı bu yapacağım şeyin

demişsiniz. Bu mantığı neye göre yapacağınız belirsiz, üstelik 1 ≤ t < 1.5 0,3 burada 1.5 0,3 bu şekilde bir mantık nasıl oluşur.

Kısacası sorudan birşey anlayamadım.

Diğer bir istediğinize gelirsek, çalışmada Sayfa1 yok Sayfa1 den kastınız 6 numaralı sayfa ise A1 de yazan değer "İŞ EMRİ Tarihi" bu. Bu açıklamadan da ne yapmak istediğinizi anlayamadım.

Açıklamalarınızı yaparken size yardımcı olacak kişiler için daha aydınlatıcı bilgiler vermeniz gerekir. Bu ölçüde açıklamalarınızı gözden geçirerek tekrar açıklayınız..

.

sulos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-12-2027
kusura bakmayı haklısınız kopyala yapıştır yapmıştım ben. kısıt 1.5<=t<2 olcak bu kısıt içindeki prim ise 0,2 olacak şekilde eğer(kısıt olursa;prim gibi mantık ama altalta yazmışım mantıksız görünüyor evet. ben sayfa2 nin a sütununa ep ismimini vermiştim ordaki değerleri getirmek istedim. diğer isteğim bu soruyla alakalı değildi herhangi bir çalışma için kastetmiştim açıklayıcı bir şekilde yazmaya çalışmıştım. ilk sorumla alakalı olarak t olan yer c2 hücresinde olan saat fakat kısıt olan 1.5-2-3 vd değerleri formülde saat aralıkları olduğunu göstermek için ne yapmalıyım.
ilginiz için teşekkürler.