İç İçe Eğer konusu yardım gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba
1 Ithal Icecek Stoklari
2 Yerli Alkollu Icecek Stoklari
3 Mesubat Stoklari
4 Sarap Stokları
5 Etler
6 Sarkuteri Stoklari
7 Yağlar
8 Sebze & Meyve Stoklari
9 Un Bakliyat Baharat Stoklari
,
,
,

Gibi stok kodları var 30 tane c7 deki metin bunlardan hangisine uyuyorsa h7 ye onun yanındaki sıra numarasını yazacak bir formül yapmaya çalışıyorum metin arasında boşluk olması ve küçük harflerlede yazılmış olmasından sorun yaşıyorum sanıyorum. yaklaşık 1 saattir uğraşıyorum. inat ettim öğreneceğim bu meseleyi. bilen bir arkadaş yardımcı olup ilk 9 tanesi için bir örnek formül yazarsa ben devamını getirebilirim. şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
1
2
3
4
5
diye giden sıra numaraları ayrı bir hücrede isimler ayrı bir hücrede yanda veri olarak duruyor

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
DÜŞEYARA ile istediğiniz olur ama örnek dosyanızla birlikte tam olarak ne istediğinizide ayrıntılı görmemiz lazım.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar merhaba
1 Ithal Icecek Stoklari
2 Yerli Alkollu Icecek Stoklari
3 Mesubat Stoklari
4 Sarap Stokları
5 Etler
6 Sarkuteri Stoklari
7 Yağlar
8 Sebze & Meyve Stoklari
9 Un Bakliyat Baharat Stoklari
,
,
,

Gibi stok kodları var 30 tane c7 deki metin bunlardan hangisine uyuyorsa h7 ye onun yanındaki sıra numarasını yazacak bir formül yapmaya çalışıyorum metin arasında boşluk olması ve küçük harflerlede yazılmış olmasından sorun yaşıyorum sanıyorum. yaklaşık 1 saattir uğraşıyorum. inat ettim öğreneceğim bu meseleyi. bilen bir arkadaş yardımcı olup ilk 9 tanesi için bir örnek formül yazarsa ben devamını getirebilirim. şimdiden teşekkürler.
merhaba
mubarek ramazanda sizin için bir güzellik yaparım ama sizde ilk 2 maddedeki stoklardan 1-2 tane bana kargoyla postalayarak bir güzellik yaparsınız artık :)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
daha detaylı açıklamayı dosyaya not yazdım teşekkürler ilgilendiğiniz için

Ekli dosyalar

• 63.2 KB Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
C sütunundaki kelimelerin sonundaki boşlukları silip birebir aynı isimler olduğunu kontrol ediniz. Bu durumda formül çalışıyor.

H7 hücresine

Kod:
İNDİS($M$1:$M$45;KAÇINCI(C7;$N$1:$N$45;0))
Eğer yok değeri görmek istemiyorsanız.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($M$1:$M$45;KAÇINCI(C7;$N$1:$N$45;0)));"";İNDİS($M$1:$M$45;KAÇINCI(C7;$N$1:$N$45;0)))
şeklinde kullanabilirsiniz

Modüldeki kodları zaten ben yazdığım için bende var.:)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ali Bey çok teşekkür ederim biraz uğraşıp ctrl+shift+enter la yaptım sonunda dosya üzerinde çalışmaya devam ediyorum. yeni sorunlar elbette çıkacaktır yarın yazarım yine buralara :):)

modüllerinizle böyle tekrar karşılaşmak sizin için gurur verici olmalı elbette. bizde elimizden geldiğince bizden az bilenlere bişeyler göstermeye çalışıyoruz bazen ama tabi sizin seviyenize ulaşmak için daha çok fırın ekmek yememiz gerekir. :):)

çok teşekkürler mantığım durmuştu gerçekten ilaç gibi oldu bu

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ali Bey bi yerde hata yapıyorum sanırım

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($J$1:$J$45;KAÇINCI(C8;$K$1:$K$45;0)));"";İNDİS($J$1:$J$45;KAÇINCI(C8;$K$1:$K$45;0)))

benim asıl tabloya formulünüzü bu şekilde monte ettim. bütün veriler doğru hücre seçimleri doğru neden sonuç vermiyor. 111 dosyasına modül eklememişsiniz . ne yapmam gerekiyor üstadım

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ok düzenledim :)

Son düzenleme: