• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İç içe Eğer, ve, yada kullanımı Hk.

Bwtunc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
değişken
Merhaba Arkadaşlar,

Bir çok şekilde denedigim ama bir türlü formülü doğru kuramadigim bir problem var. Mobilden yazdığım için örnek dosyasiz anlatmaya çalışacağım. Problemimiz de 2 koşul var bunlardan biri sabit koşul diğer ikisi ise duruma göre kabul edilebilir alt koşullar yaratıyor.

Örneğin A:a sütununda kesinlikle yeni olanları bulmalı b:b sütünü 11:00 saatinden küçük olmamalı c:c ise 22:00 dab büyük olmamalı.

Merhaba.

Örnek belge olmadan verilecek cevap sorunlu olabilir, bu nedenle örnek belge yüklemenizde yarar var.
Yine de şöyle düşünebiliriz.
D sütununa uygulanacak aşağıdaki formülün DOĞRU sonucunu verdiği satırlar istenilen satır olacaktır.
Verilerin 2'nci satırdan başladığını düşündüm, formülü D2 hücresine uygulayın ve listeniz boyunca aşağı doğru kopyalayın.
-- "YENİ olmalı"dan maksatın üstten aşağı doğru giderken A sütunundaki veriye ilk kez rastlanmış olmasını (EĞERSAY kısmı),
-- saat koşullarına da bu YENİ satırda bakılacağını (VE işlevi kullanılma nedeni) varsayıyorum.
-- yukarıdaki işlemin A, B veya C sütununda veri yoksa yapılmaması için bir koşul da boş hücre olmaması (BOŞLUKSAY kısmı)
.
=VE(BOŞLUKSAY(A2:C2)=0;EĞERSAY($A$2:A2;A2)=1;B2>=ZAMAN(11;0;0);C2<=ZAMAN(22;0;0))

Merhabalar,

Evet haklısınız en iyisi eve vardığımda örnek dosya göndereyim. Aklıma takılınca yazayım bı dedim. ????

Geri