İç içe İf komutları ile ilgili soru

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng.
Selamlar,

Forumu araştırdım ancak tam anlamıyla sorunuma uygun bi çözüme denk gelmedim sanırım.
Benim sorunum liste halindeki ürünlerin içerisinden erkek ve bayan ürünlerinin ayrılmasına dayanıyor. Ürün isimlerinin içinde erkek için "male, man, homme" vb. gibi kelimeler, bayan ürünü için ise "female, woman,femme" ve daha bir çok kelime var. Liste çok kabarık olduğundan ve 2 haftada bir çekilecek bir rapor olduğu için manuel yazma girişiminde bulunamıyorum.
Ekte if komutu ile kendimce ayrım yaptım, fakat bu hem çok uzun oldu hem de yazım ile ilgili farklılıklardan dolayı ( homme - hom.II gibi aynı şeyin farklı şekillerde yazılmış olması) if komutunun iç içe max. 6 if kuralından çıkmış oldum ki bu da benim için çözümü engelledi.
Örnekte de görebileceğiniz gibi ana metnin içinde male ya da erkek olduğunu tabir eden bir kelime gördüğü zaman belirtilen box a erkek yazdırabilmek istiyorum.

Eğer bana hangi formülün daha uygun olacağını ve ya bu sorunu nasıl aşabileceğimi belirtirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng.
Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim, eğer-if dosyasını konu açmadan önce okudum ancak sanırım benim biraz yol gösterilmesine ihtiyacım var, bana yardımcı olacak formülün mantığıyla birlikte anlatılmasına, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
örnek olarak yazıyorum.

=eğer(a1="aa";"bb";"")&eğer(a1="rr";"kk";"")&..........

şeklinde yazabilirsiniz..

Çok fazla eğer kullanmak yerine yukardaki düşeyara ile ilgili verdiğim linki incelemenizi tavsiye ederim..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng.
Çok teşekkür ederim, deneyip sonucu bildiririm.

iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng.
ilk verdiğiniz formülle ve Vlookup la yaptığım denemeler sonuçsuz kaldı.
Olmadı ya da ben beceremedim :) sanırım tam olarak anlatamadım sorunu, ürün adının yazdığı metinden o ürünün bayan ürünü mü yoksa erkek ürünü mü olduğunu kelime aratarak bulmam ve hemen yanındaki hücreye yazdırmam gerekiyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tüm şartlarınızı yazarak ( hangi durumda ne olması gerekiyorsa ) yeni bir dosya eklerseniz dosyanızda düzenlemeyi yapıp eklerim..

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
ilk verdiğiniz formülle ve Vlookup la yaptığım denemeler sonuçsuz kaldı.
Olmadı ya da ben beceremedim :) sanırım tam olarak anlatamadım sorunu, ürün adının yazdığı metinden o ürünün bayan ürünü mü yoksa erkek ürünü mü olduğunu kelime aratarak bulmam ve hemen yanındaki hücreye yazdırmam gerekiyor.
Aranılacak sözcükleri tam vermelisiniz ki, üzerinde çalışılsın.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng.
Listenin büyük bir kısmının ve bu listede aradığım kelimelerin tamamının bulunduğu bir dosyayı ekledim.
İlginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Bu mantıkla aşağıdaki gibi formülü yürütebilirsiniz.

=IF(COUNTIF(A7;"*"&"fem"&"*")>0;"FEMALE";"")&IF(COUNTIF(A7;"*"&"wom"&"*")>0;"FEMALE";"")&IF(COUNTIF(A7;"*"&"men"&"*")>0;"MALE";"")&IF(COUNTIF(A7;"*"&"mal"&"*")>0;"MALE";"")&IF(COUNTIF(A7;"*"&"hom"&"*")>0;"MALE";"")

..

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
F7 hücresine

=EĞER(EHATALIYSA(ARA(9,99999999999999E+307;MBUL($B$4:$B$13;A7);$B$4:$B$13));"ERKEK";"KADIN")

yazıp aşağı doğru çekiniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Listenin büyük bir kısmının ve bu listede aradığım kelimelerin tamamının bulunduğu bir dosyayı ekledim.
İlginize teşekkür ederim.
Evet. Buna göre yukarıda yazdığım formüle eksik olan sözcükleri ekleyebilrsiniz.

Ben ekledim.

=IF(COUNTIF(A13;"*"&"fem"&"*")>0;"FEMALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&"wom"&"*")>0;"FEMALE";"")&IF(COUNTIF( A13;"*"&"men"&"*")>0;"MALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&" mal"&"*")>0;"MALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&"hom"&"*" )>0;"MALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&"men"&"*" )>0;"MALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&"her"&"*" )>0;"FEMALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&"PINK"&"*" )>0;"FEMALE";"")&IF(COUNTIF(A13;"*"&"PURP"&"*" )>0;"FEMALE";"")

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Eng.
Helal olsun, tamamdır formül çalışıyor, her ikinize de emeğinizden ve ilginizden dolayı teşekkür ederim.