İçeriğinde aynı kelime varsa bu hücreleri nasıl renkli yapılır

Merhaba,

Örnek dosyada göreceğiniz üzere A ve B sütünunda isimler var, bu tablo B sütünunda olan bir değer eğer A sütünunda da varsa C ye 1 yoksa C ye 0 yazıyor. Benim istediğim şey ise Örnekte de göreceğiniz üzere A sütünunda adana yazarken B sütünunda adana aş yazan verilerin renklenmesi, örnektede B de adana aş yazan yerdeki C sütünunu 0 yapmış. Kısaca birebir aynısı olan değilde içeriğinde aynı olan hücreler nasıl aynı renk olur. birde mümkünse C ye içeriği aynı ise 1 yoksa 0 yazsın.

Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz. İstediğiniz bu mu?

Merhaba,

Örneğiniz, sadece A1 deki varsa renklensin yapmışsınız bu tabloya göre B sütünunda ki ve A sütünundaki adanalarda diğer adanalar ile aynı renk olması lazım,ben yeni veri yazdığımda onlar olmuyor. Benim çalışacağım dosya 1 veriye göre değil, A ve B sütünunlarında 1000 - 10000 arası isimler var o sebeple aynı içerikli olanların kolay bulunması için hepsinin aynı renk olması lazım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz..

merhaba,

B sütünundaki her farklı içeriğin farklı bir renk alma şansı varmı? örneğin adana aş, adana kkk aynı renk iken mersin sfdf nin farklı bir renk olması vb. son olarakta örneğin adanaaş yaptığımda bunu renklendirmiyor halbuki adana A sütünunda var.

Oluyorsa macro olarak yaparsanız da olur.