- Excel Vers. ve Dili
- 2003
sn dostlar tam olarak açıklayamadım ama bi okursanız sanırım yardınız olabilir.affınıza sığınarak açıklamaya çalışayım;tabi bu user formlarıda aslında forumdan uyarladım ama tam başaramadım.
user form açılışta "A" stünundaki sıra no bölümünden enson kaydı bularak açılıyordu.ancak sıra no yani "a" sütunu üzerindeki hücrelerin tamamı formüllü olduğu için sanırım tamamını sayarak açılmaya çalışıp boş hücreyi bulamıyor.içinde
toplam = Application.WorksheetFunction.CountA([A5:A10000])
L05.Caption = toplam böyle bir sanırım sayma fonksiyon kodu mevcut.burada
L05 toplam kaydı gösteren bin label. ve bide son kayıt makrosu var;
Sub SonKayıt()
ActiveSheet.Unprotect Password:="0"
On Error Resume Next
Range("A5").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
ActiveSheet.Protect Password:="0"
End Sub
bu A stunlarıda b ve c stunlarına bilgi girildiğinde sıra noyu kendisi alsın diye formüllenmişti.bundanda vazgeçmek istemedim ama çözümü varmı onuda bilmiyorum.
yani sonuç olarak bu kodlarda bir değişiklik olabilirmiki A stunundaki formülleri değilde sadece sonucunu görsün.aslında açıklayamaadığımında farkındayımda çaresiz kaldım .umarım ilgilenebilirsiniz
user form açılışta "A" stünundaki sıra no bölümünden enson kaydı bularak açılıyordu.ancak sıra no yani "a" sütunu üzerindeki hücrelerin tamamı formüllü olduğu için sanırım tamamını sayarak açılmaya çalışıp boş hücreyi bulamıyor.içinde
toplam = Application.WorksheetFunction.CountA([A5:A10000])
L05.Caption = toplam böyle bir sanırım sayma fonksiyon kodu mevcut.burada
L05 toplam kaydı gösteren bin label. ve bide son kayıt makrosu var;
Sub SonKayıt()
ActiveSheet.Unprotect Password:="0"
On Error Resume Next
Range("A5").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
ActiveSheet.Protect Password:="0"
End Sub
bu A stunlarıda b ve c stunlarına bilgi girildiğinde sıra noyu kendisi alsın diye formüllenmişti.bundanda vazgeçmek istemedim ama çözümü varmı onuda bilmiyorum.
yani sonuç olarak bu kodlarda bir değişiklik olabilirmiki A stunundaki formülleri değilde sadece sonucunu görsün.aslında açıklayamaadığımında farkındayımda çaresiz kaldım .umarım ilgilenebilirsiniz