içinde istediğim kelime yada rakam geçen hücrenin yan hücresini toplama

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
https://drive.google.com/file/d/1ijqAV8oNMatZfFZva_1UpK2JCyU2OIs1/view?usp=sharing
arkadaşlar D sütununun içinde 1 den fazla rakam ve kelime var. Aynı plaka farklı açıklamalarla yazıldığı için ben sadece hücre içinde plaka yazarak tutarlarını toplatmak istiyorum. hücre içinde 1 kelime yada rakam olsa sorun değil, formül yapıyorum ama içinde farklı kelimeler yazdığı için hücre içinde bulamıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,
D Sütununun yanına bir sütun açıp D sütunundaki plaka olan ifadeleri, PARÇAAL / MID veya SOLDAN / LEFT ile bu yeni sütunda ayırarak yalnızca plaka yazılı hale getirip istediğiniz formülde plakaları bu sütundan çekerek uygulayabilirsiniz.
Örn.: D21 kutusundaki 34 BC 873-67,46 LT MOTORİN ifadesinde plakayı yan sütuna çekmek için:
=MID(D21;1;9) / =PARÇAAL(D21;1;9)
=LEFT(D21;9) / =SOLDAN(D21;9)
uygularsanız yalnızca plakaları alır. Yukarıdaki formülü uygularken plaka kısmının boşluklar dahil kaç karakter olduğuna dikkat ederek formüldeki yerine karakter sayısını yazınız. Sizin gönderdiğiniz resimde plakalar 9 karakter olduğundan, formülde 9 olmalı.
Formülü yazınca diğer sütunlara da kopyalayınız.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
Merhaba,
D Sütununun yanına bir sütun açıp D sütunundaki plaka olan ifadeleri, PARÇAAL / MID veya SOLDAN / LEFT ile bu yeni sütunda ayırarak yalnızca plaka yazılı hale getirip istediğiniz formülde plakaları bu sütundan çekerek uygulayabilirsiniz.
Örn.: D21 kutusundaki 34 BC 873-67,46 LT MOTORİN ifadesinde plakayı yan sütuna çekmek için:
=MID(D21;1;9) / =PARÇAAL(D21;1;9)
=LEFT(D21;9) / =SOLDAN(D21;9)
uygularsanız yalnızca plakaları alır. Yukarıdaki formülü uygularken plaka kısmının boşluklar dahil kaç karakter olduğuna dikkat ederek formüldeki yerine karakter sayısını yazınız. Sizin gönderdiğiniz resimde plakalar 9 karakter olduğundan, formülde 9 olmalı.
Formülü yazınca diğer sütunlara da kopyalayınız.

İyi çalışmalar.
ilginiz için çok teşekkürler. bukadar kısa sürede yardımcı olacağınızı tahmin etmemiştim. çok minnettarım hepinize ilginizden dolayı. iyiki varsınız güzel insanlar.