Icmal tablosu

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10.03.2023
Merhaba Arkadaşlar

Ben bir icra takip kartı oluşturmak istiyorum. Burda ekli dosyada görüleceği gibi bu birden fazla icrası olanların son sayfada kartları özetlemesini istiyorum ayrıca boş kart her yeni icra geldiği zaman son icmal tablosuna eklemesini istiyorum.
Şimdiden Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000
10.03.2023
Arkadaşlar soruma cevap verecek yokmu :(

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000
10.03.2023
Benim İçin zor ustalar içinde zor bir soru oldu sanırım 4 gün oldu çözüm bulamadım

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Merhaba,

Dosyanızı indirdim, inceledim,

Seda AKA adına açılmış 4 adet sayfanız var, bu sayfalara kişinin icra dosyalarını işliyorsunuz.

"İCMAL" isimli sayfadaki çizelgeye göre de birden fazla icralı personel olması gerektiği anlaşılıyor.

Seda AKA'dan başka icralı personel olduğunda, kayıtlarını nereye yapıyorsunuz ?

Bence, dosya düzeninizin değişmeye ve birden fazla icralı personelin, yine birden fazla icrasını kayıt ve saklayacak bir veri tabanına ihtiyacı var,

Örneğin ; Bir sayfaya, icra dosyası geldikçe, tarih vererek alt alta kayıt yapın, bu sizin veri tabanınız olsun, verileri buradan çağırın,

Yada her icralı personele bir sayfa açıp, sayfa içinde bir çizelgeye, icralarını sıra ile alt alta işleyin, verileri buradan çağırın.

Eklediğiniz şekliyle aradığınız çözüm 1 kişiye yönelik, bu size yetiyor ise bu haliyle çözüm üretile bilir.

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000
10.03.2023
Merhaba,

Dosyanızı indirdim, inceledim,

Seda AKA adına açılmış 4 adet sayfanız var, bu sayfalara kişinin icra dosyalarını işliyorsunuz.

"İCMAL" isimli sayfadaki çizelgeye göre de birden fazla icralı personel olması gerektiği anlaşılıyor.

Seda AKA'dan başka icralı personel olduğunda, kayıtlarını nereye yapıyorsunuz ?

Bence, dosya düzeninizin değişmeye ve birden fazla icralı personelin, yine birden fazla icrasını kayıt ve saklayacak bir veri tabanına ihtiyacı var,

Örneğin ; Bir sayfaya, icra dosyası geldikçe, tarih vererek alt alta kayıt yapın, bu sizin veri tabanınız olsun, verileri buradan çağırın,

Yada her icralı personele bir sayfa açıp, sayfa içinde bir çizelgeye, icralarını sıra ile alt alta işleyin, verileri buradan çağırın.

Eklediğiniz şekliyle aradığınız çözüm 1 kişiye yönelik, bu size yetiyor ise bu haliyle çözüm üretile bilir.

Kolay gelsin.
Haklısınız Hocam

icralı personellerim 12 ben bu çalışma kitabında 1 personelimin birden falza dosyası var o yüzden her personel için yeni bir çalışma kitabı açıp kaydetmeyi düşünmüştüm. Çalışma kitabının sonundada birden fazla icrası olan personelin tüm icralarını kalanları görmek için böyle bir şey düşündü ama bilemiyorum en sağlıklısı nasıl olur sizin dediğiniz gibi nasıl yapabiliriz yani tek sayfada diğer icralarını takip etmek atrıları eksileri olurmu

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Tekrar merhaba,

Artılar ve eksileri, seçeceğiniz yöntemi kullanarak sizin belirlemeniz daha doğru olur,

Yani,

Bir çalışma kitabına 12 adet sayfa açar, icraları bu sayfalara işlersiniz, sonra bir icmal sayfasına verileri bu sayfalardan alırsınız,

Bir çalışma kitabına 2 sayfa açarsınız, birine icraları kayıt edip, diğerinden icmali alırsınız.

12 sayfa açmak şöyle faydalı olabilir ; Her icralı personeli sayfasından kontrol edebilir siniz,

Diğerinde icralı personeli kontrol etmek için ayrı bir sayfada, personeli adını yazarak bilgilerini süzebilir siniz.Bu işlem için nette "gelişmiş süz" olarak aratıp inceleyin,

Karar verdiğinizde örnek dosyanızı siteye ekleyin ve bu işte uzman olan üyelerimizden çözüm bekleyin, derim.

Kolay gelsin.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Sayın penguen6363, merhaba,

Size, dosyanızdaki sayfalara 4 sayfa ekleyerek, örnek bir çözüm yaptım, her sayfaya açıklamalar yazdım.

Bu haliyle işinizi görüyor olabilir.

Dener misiniz ?

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000
10.03.2023
Hocam Çok Teşekkür ederim

Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.
İşimi fazlasıyla kolaylaştıracak

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026