ID Numarasına Göre Verileri Başka Sayfaya Listelemek

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Professional Plus
Merhaba.

Bir excel belgesinde müşteri bilgilerimizin olduğu bir sayfa var. Bu sayfada müşterinin adı/soyadı, TC Kimlik numarası, Cep telefon numarası gibi bilgiler var. Diğer bir excel sayfasında ise fatura makbuzu için kullandığımız bir sayfa var.

Müşterilerimizin olduğu "ASIL LİSTE" isimli sayfa. A sütununda makbuz numaraları yer almakta.

Makbuz hazırladığımız "VOUCHER SYF1" isimli sayfa.​

Dosya: http://s8.dosya.tc/server3/8r27en/VOUCHER.xlsx.html

Ben makbuz sayfasında E2 deki ID bölüne yazdığım makbuz numarasıyla eşleşen bütün müşterileri 27. satırdan itibaren listeletmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2016 TR
Home & Business
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30.12.2018
TC no getirmek için aşağıdaki formülü B27 hücresine kopyalayın, devamını getirebilirsiniz :)

TC bilgilerinin Sayfa1'de olduğunu varsayarsak;
=DÜŞEYARA(E2;Sayfa1!A:L;12;0)

Excel Vers. ve Dili
TC no getirmek için aşağıdaki formülü B27 hücresine kopyalayın, devamını getirebilirsiniz :)

TC bilgilerinin Sayfa1'de olduğunu varsayarsak;
=DÜŞEYARA(E2;Sayfa1!A:L;12;0)
Merhaba,

Benim niyetim sağ yukarıdaki ID ye yazdığımda aşağıdaki listeyi otomatik olarak doldurması.

Örnek veriyorum; 110 olarak numaralandırdığımız 3 müşterimiz var. 2. Sayfada E2 ye 110 yazdığım zaman aşağıya 1. sayfadan 100 ile numaraldırılmış 3 müşterinin bilgilerini sıralamasını istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Sanırım İNDİS formülünü kullanacağım fakat nasıl yapacağımı planlayamadım.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Sorunuzu, ekran görüntüsü yerine örnek belgeyle desteklerseniz,
daha hızlı ve net çözüme ulaşabilir, altrnatif çözüm önerileri alabilirsiniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme ile ilgili açıklamalar
cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba.

Sorunuzu, ekran görüntüsü yerine örnek belgeyle desteklerseniz,
daha hızlı ve net çözüme ulaşabilir, altrnatif çözüm önerileri alabilirsiniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme ile ilgili açıklamalar
cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

.
Belgede bir çok kişisel bilgi buluduğundan dolayı eklemekten çekindim. Temizleyip yükledim bağlantısı aşağıda mevcuttur. Sarı ile işaretlediğim alanlar ID numarasına göre önceki sayfadan çekilecek bilgilerdir.

http://s8.dosya.tc/server3/8r27en/VOUCHER.xlsx.html

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba
Kod:
A27 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;5;0));"";DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;5;0))
B27 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;2;0));"";DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;2;0))
C27 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;6;0));"";DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;6;0))
Not: C27 hücresi tarih formatında olmalıdır

Excel Vers. ve Dili
Merhaba
Kod:
A27 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;5;0));"";DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;5;0))
B27 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;2;0));"";DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;2;0))
C27 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;6;0));"";DÜŞEYARA($D$2;'ASIL LİSTE'!A2:F12;6;0))
Not: C27 hücresi tarih formatında olmalıdır
Cevabınız için teşekkürler. Verdiğiniz kod oldukça işlevsel bir şekilde çalışıyor. Fakat örnek vermek gerekirse 3 numaralı ID de 2 adet kişi bulunmakta fakat bu sistem sadece bir kişiyi alıyor.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

Gerçek bilgilere ihtiyaç yok zaten, önemli olan belge yapısı ve verilerin türü.

A27 hücresi ve devamındaki listeleme işlemi için aşağıdaki şekilde çözüm bulunabilir.

-- ASIL LİSTE sayfası G2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](A2='VOUCHER SYF1'!$D$2;[COLOR="red"]MAK[/COLOR]($G$1:G1)+1;"")[/FONT]
-- VOUCHER SYF1 sayfası A26, B26 ve C26 hücresindeki bilgi başlıklarının
ASIL LİSTE sayfasındakiyle birebir aynı olmasını sağlayın,

-- VOUCHER SYF1 sayfası A27 hücresine aşağıdaki formülü uyguladıktan sonra bu formülü
sağa (C27'ye kadar) ve aşağı doğru (boş sonuç elde edinceye kadar) kopyalayın.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MAK[/COLOR]('ASIL LİSTE'!$G:$G)<[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$27:A27);"";[COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]('ASIL LİSTE'!$A$1:$F$12;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$27:A27);'ASIL LİSTE'!$G:$G;0);[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](A$26;'ASIL LİSTE'!$A$1:$F$1;0)))[/FONT]
-- B23 ve D23 hücrelerine yazılacak Giriş ve Çıkış tarihlerinin nasıl tespit edileceğini
(listedeki koşula uyan ilk satırdaki tarih/en küçük tarih/en büyük tarih/son satırdaki tarih gibi)
belirtirseniz onlar için farklı formül seçenekleri olabilir.
.

Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

A27 hücresi ve devamındaki listeleme işlemi için aşağıdaki şekilde çözüm bulunabilir.

-- ASIL LİSTE sayfası G2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](A2='VOUCHER SYF1'!$D$2;[COLOR="red"]MAK[/COLOR]($G$1:G1)+1;"")[/FONT]

-- VOUCHER SYF1 sayfası A27 hücresine aşağıdaki formülü uyguladıktan sonra bu formülü
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MAK[/COLOR]('ASIL LİSTE'!$G:$G)<[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$27:A27);"";[COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]('ASIL LİSTE'!$A$1:$F$12;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$27:A27);'ASIL LİSTE'!$G:$G;0);[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](A$26;'ASIL LİSTE'!$A$1:$F$1;0)))[/FONT]
-- B23 ve D23 hücrelerine yazılacak Giriş ve Çıkış tarihlerinin nasıl tespit edileceğini
(listedeki koşula uyan ilk satırdaki tarih/en küçük tarih/en büyük tarih/son satırdaki tarih gibi)
.
Cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi yaptım kusursuz ve tam istediğim gibi çalışıyor. Giriş ve çıkış tarihleri ASIL LİSTE'deki c-in ve c-out sütunlarından çekilmesi gerek.

c-in = Giriş
c-out = Çıkış

Sayenizde balığı aldım. Şimdi formülü inceleyerek balık tutmayı öğrenmem ve bunu asıl excel dosyasına entegre etmem gerekiyor. :) Tekrardan teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Sorum anlaşılmamış demekki.

Örneğin VOUCHER SYF1 D2 hücresine 3 yazıldı, ASIL LİSTE sayfasında A sütununda 3 adet 3 var.
Bu durumda VOUCHER SYF1 sayfasında B23 ve D23 hücrelerine yazılacak tarihler,
bu üç satırdakinden hangisi olacağına ilişkin bilgi vermemişsiniz.
.

Excel Vers. ve Dili
Sorum anlaşılmamış demekki.

Örneğin VOUCHER SYF1 D2 hücresine 3 yazıldı, ASIL LİSTE sayfasında A sütununda 3 adet 3 var.
Bu durumda VOUCHER SYF1 sayfasında B23 ve D23 hücrelerine yazılacak tarihler,
bu üç satırdakinden hangisi olacağına ilişkin bilgi vermemişsiniz.
.
O üç tarih her bir misafirin ne zaman otele girip ne zaman otelden çıkacağını gösteren bir tarih. Genellikle beraber kalan misafirler otele beraber girip/çıkıyorlar. Yani o üç tarihten herhangi biri yazılsa dahi sorun teşkil etmez. İstisnai durumlarda tarih elle girilebilir.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Giriş-Çıkış tarihleri için;

-- B23 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
-- D23 hücresine ise aynı formülü, mavi işaretlediğim 3 sayısını 4 yaparak uygulayın.

Böylece No bilgisine göre koşula uyan ilk satırdaki tarihler, bu hücrelere yazılmış olur.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D2="";"";[COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]('ASIL LİSTE'!$A$1:$F$12;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](1;'ASIL LİSTE'!$G:$G;0);[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]3[/SIZE][/COLOR][/B]))[/FONT]
Eğer koşula uyan satırlarda; giriş tarihlerinin en küçüğü ile çıkış tarihlerinin en büyüğü yazılmak istenirse
aşağıdaki dizi formülleri kullanılabilir.
.
Kod:
[COLOR="red"]-- En küçük giriş tarihi için:[/COLOR]
=MİN(EĞER($G:$G>0;$C:$C))
[COLOR="Red"]-- En büyük çıkış  tarihi için:[/COLOR]
=MAK(EĞER($G:$G>0;$D:$D))
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"]Formüller [B]dizi formülü[/B] olduğundan hücreye [COLOR="red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] tuşu ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formüller [B]kendiliğinden [COLOR="Red"]{[/COLOR]...[COLOR="red"]}[/COLOR][/B]  gibi köşeli parankez içerisine alınır.[/COLOR][/FONT]

Excel Vers. ve Dili
Giriş-Çıkış tarihleri için;

-- B23 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
-- D23 hücresine ise aynı formülü, mavi işaretlediğim 3 sayısını 4 yaparak uygulayın.

Böylece No bilgisine göre koşula uyan ilk satırdaki tarihler, bu hücrelere yazılmış olur.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D2="";"";[COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]('ASIL LİSTE'!$A$1:$F$12;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](1;'ASIL LİSTE'!$G:$G;0);[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]3[/SIZE][/COLOR][/B]))[/FONT]
Eğer koşula uyan satırlarda; giriş tarihlerinin en küçüğü ile çıkış tarihlerinin en büyüğü yazılmak istenirse
aşağıdaki dizi formülleri kullanılabilir.
.
Kod:
[COLOR="red"]-- En küçük giriş tarihi için:[/COLOR]
=MİN(EĞER($G:$G>0;$C:$C))
[COLOR="Red"]-- En büyük çıkış  tarihi için:[/COLOR]
=MAK(EĞER($G:$G>0;$D:$D))
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"]Formüller [B]dizi formülü[/B] olduğundan hücreye [COLOR="red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] tuşu ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formüller [B]kendiliğinden [COLOR="Red"]{[/COLOR]...[COLOR="red"]}[/COLOR][/B]  gibi köşeli parankez içerisine alınır.[/COLOR][/FONT]
Çok teşekkürler Ömer Bey.

Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

Kod:

Kod:
.
Siteye yüklediğim 7 kayıtlık örnek listede işe yaradı. Fakat gerçek listeyi aktarınca 7. satırdan sonra çalışmamaya başladı. G sütununa yaptığımız formülü yine en aşağı kadar çektim fakat fayda etmedi. Formülü okuyorum fakat nasıl bir mantıkla çalıştığını yorumlayamadım ve dolayısıyla yaptığımız örnek formda işe yaramasına rağmen devamında çalıştıramadım. :frown:

Excel Vers. ve Dili
Siteye yüklediğim 7 kayıtlık örnek listede işe yaradı. Fakat gerçek listeyi aktarınca 7. satırdan sonra çalışmamaya başladı. G sütununa yaptığımız formülü yine en aşağı kadar çektim fakat fayda etmedi. Formülü okuyorum fakat nasıl bir mantıkla çalıştığını yorumlayamadım ve dolayısıyla yaptığımız örnek formda işe yaramasına rağmen devamında çalıştıramadım. :frown:
Vazgeçtim tam ters bir yöntemle gidicem sanırım daha basit olacak. Makbuzu dolduracağım ve makbuza doldurduğum bilgiler müşteri listesinde yer alacak. Sanırım böyle daha basit olacak.