- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007
Merhaba arkadaşlar konu başlığı gerçekten ruh halimi yansıtacak şekilde yazdım..Çıkamadım içinde şu aşağıda vereceğim kod bloğunda yer alan İf ile And operatörünün kullanımının..
Public Function ikili(sayi As Variant) As String
Dim hane As Integer
Do
If (sayi And 2 ^ hane) = 2 ^ hane Then
ikili = "1" + ikili
Else
ikili = "0" + ikili
End If
hane = hane + 1
Loop Until 2 ^ hane > sayi
End Function
Private Sub Command1_Click()
Dim veri As String
veri = InputBox("binary sistemine çevrilecek sayıyı giriniz")
MsgBox (ikili(veri))
End Sub
Yukarıdaki kodlarda decimal bir sayıyı binary sayıya çevirme kodları verilmiş...burada özelliklekalın yazdığım if kontrolündeki (sayi and 2^hane)=2^hane ifadesini çözümleyemedim...yani and operatörü ifade1(sayi) ile ifade2(2^hane) nin her ikisinin de TRUE olması halinde TRUE döndürecektir..FAkat Benim idrak etmekte zorlandığım hususda tam burası; burada sayının nasıl bir TRUE/FALSE sorgulaması yapılıyor ..Aynı şekilde ifade2(2^hane) nin de TRUE/FALSE sorgusu neye göre yapıyor..VE eşitliğin karşısı ile hangi mantıkla TRUE/FALSE sorgusuna gidilmektedir...
Arkadaşlar bu anlaşılmaz kod bloğunun anlaşılır hale getirecek arkadaşalara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum..
Public Function ikili(sayi As Variant) As String
Dim hane As Integer
Do
If (sayi And 2 ^ hane) = 2 ^ hane Then
ikili = "1" + ikili
Else
ikili = "0" + ikili
End If
hane = hane + 1
Loop Until 2 ^ hane > sayi
End Function
Private Sub Command1_Click()
Dim veri As String
veri = InputBox("binary sistemine çevrilecek sayıyı giriniz")
MsgBox (ikili(veri))
End Sub
Yukarıdaki kodlarda decimal bir sayıyı binary sayıya çevirme kodları verilmiş...burada özelliklekalın yazdığım if kontrolündeki (sayi and 2^hane)=2^hane ifadesini çözümleyemedim...yani and operatörü ifade1(sayi) ile ifade2(2^hane) nin her ikisinin de TRUE olması halinde TRUE döndürecektir..FAkat Benim idrak etmekte zorlandığım hususda tam burası; burada sayının nasıl bir TRUE/FALSE sorgulaması yapılıyor ..Aynı şekilde ifade2(2^hane) nin de TRUE/FALSE sorgusu neye göre yapıyor..VE eşitliğin karşısı ile hangi mantıkla TRUE/FALSE sorgusuna gidilmektedir...
Arkadaşlar bu anlaşılmaz kod bloğunun anlaşılır hale getirecek arkadaşalara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum..