Ãf Komutu ve satır toplama
Bir Döngü içindeki koşulun sağlanması halinde iki ifadenin de çalışmasını istiyorum nerede yanlış yapıyorum.
If Intersect(Target, [B1
1]) Is Nothing Then Exit Sub
deg = Cells(2, Target.Column).End(xlDown).Row - 3
son = Target - deg
If son < 0 Then son = deg - Target
For a = 1 To son
If Target - deg > 0 Then Cells(5, Target.Column).Insert: Cells(5, Target.Column + 5).Insert
If Target - deg < 0 Then Cells(5, Target.Column).Delete: Cells(5, Target.Column + 5).Delete
Next
Burada if target -deg > 0 then Cells().insert: Cells().insert çalışıyor fakat
if Target - deg < 0 then Cells().Delete: Cells().Delete çalışmıyor
Orjinal hali
For a = 1 To son
If Target - deg > 0 Then Cells(5, Target.Column).Insert
If Target - deg < 0 Then Cells(5, Target.Column).Delete
Next
Ve tek sütun için çalışıyor.
ben B sütununa Hücre eklemesi/çıkartılması yapılınca G, C sütünuna yapılınca H, D sütununa yapılınca I sütünuna da yapılmasını sağlamaya çalıştım ama çıkartma işlemi olmuyor.
İkinci Problemim ise
Yukarıda ki örnekte B3+C3+D3 işlemini K sütünuna yazdırmak istiyorum hücre eklenince veya çıkartılınca B3+C4+D3 veya B3+C2+D3 haline gelmemesi gerekiyor.Yani ÇAlışma sayfasındaki 3. satırın toplamını elde etmek istiyorum. Teşekkürler.
Bir Döngü içindeki koşulun sağlanması halinde iki ifadenin de çalışmasını istiyorum nerede yanlış yapıyorum.
If Intersect(Target, [B1
deg = Cells(2, Target.Column).End(xlDown).Row - 3
son = Target - deg
If son < 0 Then son = deg - Target
For a = 1 To son
If Target - deg > 0 Then Cells(5, Target.Column).Insert: Cells(5, Target.Column + 5).Insert
If Target - deg < 0 Then Cells(5, Target.Column).Delete: Cells(5, Target.Column + 5).Delete
Next
Burada if target -deg > 0 then Cells().insert: Cells().insert çalışıyor fakat
if Target - deg < 0 then Cells().Delete: Cells().Delete çalışmıyor
Orjinal hali
For a = 1 To son
If Target - deg > 0 Then Cells(5, Target.Column).Insert
If Target - deg < 0 Then Cells(5, Target.Column).Delete
Next
Ve tek sütun için çalışıyor.
ben B sütununa Hücre eklemesi/çıkartılması yapılınca G, C sütünuna yapılınca H, D sütununa yapılınca I sütünuna da yapılmasını sağlamaya çalıştım ama çıkartma işlemi olmuyor.
İkinci Problemim ise
Yukarıda ki örnekte B3+C3+D3 işlemini K sütünuna yazdırmak istiyorum hücre eklenince veya çıkartılınca B3+C4+D3 veya B3+C2+D3 haline gelmemesi gerekiyor.Yani ÇAlışma sayfasındaki 3. satırın toplamını elde etmek istiyorum. Teşekkürler.