if komutuyla ilgili

Excel Vers. ve Dili
exel vba
Arkadaşlar kolay gelsin herkese, aşağıda ki vba koyduyla birşeyler yapmaya çalışıyorum ama tıkandım kaldım. bResult değişkenine ne cevap verirsem vereyim cResult değişkeninin çalışmasını istiyorum, ancak Bresult değişkenine hayır dersem cResult değişkeni çalışmıyor, evet dersem çalışıyor. Bu işlerde de yeniyim yardım edecek birisi çıkabilir mi acaba?
Sub savcıgörüşme()
x = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
Sucnumarası = InputBox("Suç Numarasını Giriniz")
Sayfa1.Cells(2, 4) = "Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak " & Sucnumarası
SüpheliSahıs1 = InputBox("Şüpheli Şahıs Bilgilerini Giriniz")
SüpheliSahısİsimSoyisim1 = InputBox("Şüpheli Şahsın Sadece İsim ve Soyismini Giriniz.")
Sayfa1.Cells(15, 1) = SüpheliSahıs1
aResult = MsgBox("Suça Konu Eşya Var Mı?", vbYesNo)
If aResult = vbYes Then bResult = MsgBox("Şahıs Uyuşturucu Maddeyi Kendi Rızasıyla Mı Teslim Etti ?", vbYesNo)
If bResult = vbYes Then
Sayfa1.Cells(19, 1) = "Şahıs Uyuşturucu Maddeleri Kendi Rızasıyla Teslim Ettiğinden Onama/El Koyma Kararı Talebinde Bulunulmamıştır."
Sayfa1.Cells(19, 1).HorizontalAlignment = xlLeft
If bResult = vbNo Then Sayfa1.Cells(19, 1) = " C.Savcısı tarafından gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama kararı neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddelerin el koyma işlemine onama/el koyma kararı talebinde bulunulmuştur."
If aResult = vbYes Then cResult = MsgBox("Uyuşturucu Maddenin Metaryerlleri Olay Yeri Şube Müdürlüğüne Gönderilecek Mi?", vbYesNo)
If cResult = vbYes Then Sayfa1.Cells(23, 1) = "Tüm suç unsuru maddelerin bulunduğu materyaller üzerinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerince gerekli incelemesinin yaptırılması yapılan inceleme neticesi herhangi bir iz tespit edilememesi durumunda incelenen materyallerin imha edilerek tutanağın dosyasında muhafaza edilmesi"
Else
Sayfa1.Cells(19, 1) = "C.Savcısı Tarafından gecikmeside sakınca bulunan hal olduğu değerlendirerek vermiş olduğu arama kararı neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddelere mahkemeden onama/el koyma kararı talebinde bulunulmuştur."
End If

fName = Application.InputBox("yasin")
If fName = 1 Then
ActiveSheet.Name = fName
Range("A1:K" & x).Copy
Set objword = CreateObject("Word.Application")
objword.Visible = True
Set MyDoc = objword.Documents.Add(DocumentType:=wdNewBlankDocument)
objword.Selection.PasteSpecial Link:=False, DataType:=10
With objword.ActiveDocument.PageSetup
.TopMargin = objword.CentimetersToPoints(1) ' üstten boşluk
.BottomMargin = objword.CentimetersToPoints(1) 'alttan boşluk
.LeftMargin = objword.CentimetersToPoints(1) 'soldan boşluk
.RightMargin = objword.CentimetersToPoints(1) 'sağdan boşluk
End With
objword.ActiveDocument.SaveAs "C:\Users\bars\Desktop\deneme\" & fName & ".doc"
End If
Dim i1 As Integer
For i1 = 1 To Range("A65000").End(3).Row
Range("19" & i).Value = Range("A" & i).Value & " " & Range("B" & i).Value
Next i1
End Sub

Cengiz Demir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
Kodlar biraz karışık olumş hangi if nerde başlıyor bitiyor biraz zor anlaşılıyor.
Ama sanki. kırmızı ile işaretlediğim kod satırları, sanki else den sonra olmalı gibi geldi bana.

If bResult = vbYes Then
Sayfa1.Cells(19, 1) = "Şahıs Uyuşturucu Maddeleri Kendi Rızasıyla Teslim Ettiğinden Onama/El Koyma Kararı Talebinde Bulunulmamıştır."
Sayfa1.Cells(19, 1).HorizontalAlignment = xlLeft

If bResult = vbNo Then Sayfa1.Cells(19, 1) = " C.Savcısı tarafından gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama kararı neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddelerin el koyma işlemine onama/el koyma kararı talebinde bulunulmuştur."
If aResult = vbYes Then cResult = MsgBox("Uyuşturucu Maddenin Metaryerlleri Olay Yeri Şube Müdürlüğüne Gönderilecek Mi?", vbYesNo)
If cResult = vbYes Then Sayfa1.Cells(23, 1) = "Tüm suç unsuru maddelerin bulunduğu materyaller üzerinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerince gerekli incelemesinin yaptırılması yapılan inceleme neticesi herhangi bir iz tespit edilememesi durumunda incelenen materyallerin imha edilerek tutanağın dosyasında muhafaza edilmesi"

Else

Sayfa1.Cells(19, 1) = "C.Savcısı Tarafından gecikmeside sakınca bulunan hal olduğu değerlendirerek vermiş olduğu arama kararı neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddelere mahkemeden onama/el koyma kararı talebinde bulunulmuştur."
End If