If ve kelime bul komutu yardım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
E sütünundaki hücrelerdeki boşluklara D hücrelerine bakıp "KG" kelimesi varsa kg yazcak yoksa adet yazcak basit formul fakat oluşturamadım yaklaşık 700 satıra işlicem.

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-08-2026
işinizi görecektir.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(D2;"*KG*")>0;"Kg";"Adet")

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki formülü deneyin. Ancak eğer D sütununda aslında kg olmayan ama içindeki üründe kg ifadesi geçen veri varsa da kg sonucunu üretecektir. Buna engel olmak için aranan kg'den önce boşluk karakterini de ekledim. " kg" geçen satırlar için kg, geçmeyenler için "Adet" sonucunu verir:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" kg";D3))=DOĞRU;"Adet";"kg")

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
teşekkür ederim her iki cevapta işimi gördü, yeni bir işe girdiğimden dolayı exceldeki açıklarımı kapatmalıyım yardımlarınızı istiyorum.

Şimdi 38 mağazalı bir markette çalışıyorum, her mağazanın sebze-meyve ürünlerinin stok ve maliyetini tutacağım. 130' yakın ürünümüz var. 1. çalışma sayfam ana liste olacak bir ayın bütün günlerinin verisi orada toparlanacak. En pratik şekilde bunu nasıl sağlayabilirim gerekli fonksiyon nedir? En efektif hangi kodları kullanabilirim , eksik açık noktalar neler olabilir nasıl kapatabilirim.

Saygılarımla

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu gibi soruları örnek dosya olmadan çözümlemek zor oluyor. Başlangıç için önerim veri tablonuz tek bir sayfada olsun, raporlamayı başka sayfa(lar)da yapın. Veri tablonuzda satırlarda günlük veriler, sütunlarda ise başlıklarınız (Gün, şube, ürün, stok, giren, çıkan, devir gibi) olsun. Tablonuzu bu şekilde oluşturursanız Özet Tablo Raporu ve Dilimleyicilerle çok güzel raporlamalar yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
teşekkür ederim yusuf bey ,örnek basitçe bir excel hazırladım daha pratık kullanışlı hale nasıl getirebilirim, ay sonları maliyet hesaplaması yapcağım için biraz da zamanımı en efektif şekilde kullanmak istiyorum.

http://dosya.co/3wkvung04ud6/Book1.xlsx.html

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu, sizin dosyayı nasıl kullanacağınız, ne zaman ne tür veri gireceğiniz, bu verilerden nasıl bir sonuç çıkaracağınızla ilgili. Benzer iş yapan kişiler daha iyi fikir verebilirler. Ben sadece Excel mantığıyla olaya yaklaşıyorum. Bu mantığa göre de aynı dosyada birden fazla aynı yapıda sayfa olmasındansa daha önce de belirttiğim gibi tek sayfada tüm listenin tutulması, süzme, özet tablo gibi işlemlerle raporlar hazırlanması daha uygun olur.

Aşağıda bir dosya hazırladım, inceleyiniz:

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfbTRDZWF2MjNwLU0/view?usp=sharing

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
cvblarınız için teşekkür ederim.

A5-A7-A9 ya da C5-C7-C9 hücrelerine ürünlerin kilogramlarını yada adetlerini yazacam ona göre A4-A6-.. hücrelerine bakıp ortalama kg ile D-E-F-G-H/5 hücrelerine adetlerine göre kg bölüştürmesi yaptırmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim ?

Örn : A5=65 ; D5=10, E5=10, F25 gibi yazacak ...