If ve Vlookup birlikte

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Herkese merhabalar.
Oncelikle, henuz kayit oldugum ve yeni yeni incelemeye basladigim bu siteyi cok faydali buldugumu belirtir, kurucu arkadaslara tesekkurlerimi bildirmek isterim.

Excel` de kendi capimda yaptigim bir depo programinda Ek` teki ornek dosyada detaylandirdigim konuyla ilgili bir yardima ihtiyacim var.

Ilgilerinizseniz cok memnun olurum.

Saygilarimla,

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
aşağıdakilerden birini kullanabilirsiniz

=EĞER(DÜŞEYARA($C2;Musteriler!$A$2:$B$4;2;0)="toptan";TOPLA.ÇARPIM(('Toptan Liste'!$A$2:$A$23=$D2)*('Toptan Liste'!$B$2:$B$23));TOPLA.ÇARPIM(('Perakende Liste'!$A$2:$A$23=$D2)*('Perakende Liste'!$B$2:$B$23)))
veya
=EĞER(DÜŞEYARA($C2;Musteriler!$A$2:$B$4;2;0)="toptan";DÜŞEYARA($D2;'Toptan Liste'!$A$2:$B$23;2;0);DÜŞEYARA($D2;'Perakende Liste'!$A$2:$B$23;2;0))

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
buda başka bir alternatif olsun

=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&DÜŞEYARA($C2;Musteriler!$A$2:$B$4;2;0)&" Liste'!A2:A23")=D2)*(DOLAYLI("'"&DÜŞEYARA($C2;Musteriler!$A$2:$B$4;2;0)&" Liste'!B2:B23")))

Excel Vers. ve Dili
muhaasebe
merhaba arkadaşlar ben yeni kaydoldum siteye excel ögrenmem gerekiyo am adını bile yeni ögrendim
sizden yardım idtiyorum ilginiz için şimdiden tşk ederim

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn larcven25,
aramıza hoşgeldiniz.
genelde sorulara çözüm bularak yardımcı oluyoruz. siz bişeyler öğrenmek istiyorsanız excel dersanesinden başlayın. sonra forum içersinde binlerce soru var bunları inceleyin. ne sorulmuş, nasıl sorulmuş nasıl cevaplar önerilmiş vs incelemelisiniz. başlangıçta size göre en basitinden başlayın, en alt düzeyden en ileri düzeye kadar soru ve cavap bulabilirsiniz.
öğrenemeyeceğinizden korkmayın, bizi izlemeye devam edin ;)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Ingilizce
Yardim icin cok tesekkur ederim cok faydali oldu. :)