if

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-07-2024
Sevgili arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim,
A4 hücresine aşağıdaki şartları sağlayan formülü yazmaya çalışıyorum,
Eğer A2 hücresinde olan rakam A1 hücresindeki rakamın yüzde 70 inden büyükse ve A3 hücresi boşsa A2 yi 4 le, eğer A3 hücresi dolu ise A2 yi 5 le çarp. Eğer A2 hücresinde olan rakam A1 hücresindeki rakamın yüzde 70 inden küçükse ve A3 hücresi boşsa A2 yi 6 ile dolu ise 8 le çarp..
Bu şekilde hesaplanması gereken yüzlerce veri var elimde ve işin içinden çıkamadım. Böyle bir formül yazılabilirmi ve evetse nasıl?
Şimdiden çok tşk ediyorum yardımcı olabilene..

excel41

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sorunuza cevap evet ,ama örnek dosya koysaniz anında çözecektir. istenilrn basit bir işlem gibi görünüyor ama ve lakin yazılana gore yapılsa ,orası olmadı burası olmadı gibi dönüşler alınıyor yinede siz örnek teşkil edecek dosya koymayı denerseniz iyi olur

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Sevgili arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim,
A4 hücresine aşağıdaki şartları sağlayan formülü yazmaya çalışıyorum,
Eğer A2 hücresinde olan rakam A1 hücresindeki rakamın yüzde 70 inden büyükse ve A3 hücresi boşsa A2 yi 4 le, eğer A3 hücresi dolu ise A2 yi 5 le çarp. Eğer A2 hücresinde olan rakam A1 hücresindeki rakamın yüzde 70 inden küçükse ve A3 hücresi boşsa A2 yi 6 ile dolu ise 8 le çarp..
Bu şekilde hesaplanması gereken yüzlerce veri var elimde ve işin içinden çıkamadım. Böyle bir formül yazılabilirmi ve evetse nasıl?
Şimdiden çok tşk ediyorum yardımcı olabilene..
Anladığım kadarıyla aşağıdaki formül işinizi görecektir.

Kod:
=EĞER(A2>A1*70/100;EĞER(A3="";A2*4;EĞER(A3>0;A2*5;));EĞER(A2<A1*70/100;EĞER(A3="";A2*6;EĞER(A3>0;A2*8;0))))
Formülde hata vardı düzletildi.

Son düzenleme: