IFNA formülünde Blank için sıralama problemi

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2016 İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.04.2020
Merhaba Arkadaşlar,

Kod:
=IFNA(VLOOKUP(G8;C:D;2;0);"")
formülünde eğer istenilen değere karşılık bir bilgi yoksa hata almak yerine bildiğiniz gibi hücreyi boş bırakmaktadır.

Fakat bu şekilde tüm listeye uygulanan formülde yaşadığım problem şu;

500'den fazla satıra bu formülü uyguluyorum. Sonrasında ise o listeyi isim sıralaması ya da rakamsal sıralama yaptığımda boş bırakılan hücreleri A-Z sıralamasında en üst sıraya almakta ve boş hücreleri göstermektedir.

Normalde o hücrelerin içinde formül olmasa, yani tamamen boş bir hücre olsa sıralamada her zaman en altta olup düzeni bozmamış olacaktı.

Benim istediğim ise;
Formülasyon uygulayarak dinamik bilgi çekmek fakat sıralamamda da boş hücrelerin hep altta kalması, üst sıralara gelmemesi.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
17.04.2020
Yardım edebilecek var mı acaba?

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
G ve H Sütunlardaki formülleri incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
17.04.2020
Emeğiniz için teşekkürler fakat istediğimi karşılamıyor.

Örnek sütununa formül yazarak bilgi getirmişsiniz fakat örnek sütunu formülsüz olarak kullandığımız sistemden çekilen isimlerden oluşacak. Ayrıca Large formülü kullanarak sınırlı sayıda bir sıralama oluşturulmuş fakat çekilen rapor en az 500 satırlık olacak.

Değer kısmında da küçükten büyüğe sıralandığında düzenli ama büyükten küçüğe sıralandığında yine boşluklar yukarıda çıkıyor.

Ayrıca örnek sütununa formülasyonla bilgi getirilmiş fakat isimler A-Z ya da Z-A olarak sıralandığında sıralı gelmiyor, alfabetik sırasında hata oluyor.

Emeğinize teşekkür ederim.