- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office 2016 İngilizce
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 17.04.2020
Merhaba Arkadaşlar,
formülünde eğer istenilen değere karşılık bir bilgi yoksa hata almak yerine bildiğiniz gibi hücreyi boş bırakmaktadır.
Fakat bu şekilde tüm listeye uygulanan formülde yaşadığım problem şu;
500'den fazla satıra bu formülü uyguluyorum. Sonrasında ise o listeyi isim sıralaması ya da rakamsal sıralama yaptığımda boş bırakılan hücreleri A-Z sıralamasında en üst sıraya almakta ve boş hücreleri göstermektedir.
Normalde o hücrelerin içinde formül olmasa, yani tamamen boş bir hücre olsa sıralamada her zaman en altta olup düzeni bozmamış olacaktı.
Benim istediğim ise;
Formülasyon uygulayarak dinamik bilgi çekmek fakat sıralamamda da boş hücrelerin hep altta kalması, üst sıralara gelmemesi.
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kod:
=IFNA(VLOOKUP(G8;C:D;2;0);"")
Fakat bu şekilde tüm listeye uygulanan formülde yaşadığım problem şu;
500'den fazla satıra bu formülü uyguluyorum. Sonrasında ise o listeyi isim sıralaması ya da rakamsal sıralama yaptığımda boş bırakılan hücreleri A-Z sıralamasında en üst sıraya almakta ve boş hücreleri göstermektedir.
Normalde o hücrelerin içinde formül olmasa, yani tamamen boş bir hücre olsa sıralamada her zaman en altta olup düzeni bozmamış olacaktı.
Benim istediğim ise;
Formülasyon uygulayarak dinamik bilgi çekmek fakat sıralamamda da boş hücrelerin hep altta kalması, üst sıralara gelmemesi.
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
-
9 KB Görüntüleme: 6
Son düzenleme: